Google+

Aproape 200 de morti in Congo, unde a izbucnit a zecea epidemie de Ebola

Febra hemoragica afecteaza mai ales regiunile din estul statului african.Un nou-născut şi mama sa sunt cele mai recente cazuri de persoane contaminate cu virusul Ebola în cadrul celei de-a zecea epidemii de febră hemoragică din estul Republicii Democrate Congo unde numărul total al victimelor a ajuns la 186, au indicat autorităţile sanitare congoleze într-un buletin informativ citat luni de AFP.


″Cele două noi cazuri confirmate în Mabalako (regiunea Beni) sunt cel al unei tinere rezidente în Beni şi al fiului său în vârstă de două săptămâni″⁣, se arată în buletinul emis duminică de ministerul Sănătăţii.


Copilul şi mama sa au fost internaţi într-un centru specializat din Beni înfiinţat de autorităţi pentru stoparea răspândirii bolii şi administrarea tratamentelor, potrivit documentului care indică un număr de ″81 de cazuri de pacienţi vindecaţi″⁣.

 

″În total, 298 de cazuri de febră hemoragică au fost raportate în regiune, dintre care 263 confirmate şi 35 probabile″⁣ de la declararea izbucnirii celui de-al zecelea focarul de Ebola în Republica Democrată Congo, care afectează provinciile Kivu de Nord (est) şi Ituri (nord-est).

 

“De la începutul vaccinării, la 8 august 2018, 26.135 de persoane au fost imunizate, dintre care 13.825 în Beni”, a indicat în buletinul informativ echipa de reacţie la epidemie.

 

La 2 noiembrie, bilanţul total actualizat indica 180 de decese.

 

La jumătatea lunii octombrie, autorităţile congoleze au declarat că se confruntă cu un “al doilea val” al epidemiei Ebola de o ″amploare” nedeterminată în Beni, din provincia Kivu de Nord.

 

Primul focar de Ebola a fost semnalat în Yambuku în nord-estul Republicii Democrate Congo în 1976 şi a totalizat 318 de cazuri recenzate şi 224 de decese.

 

Virusul se transmite prin contact direct cu sângele sau cu fluidele corporale şi este cu atât mai virulent cu cât procesul este mai avansat, putând atinge o rată de mortalitate de 90%.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn