Google+

Apropiat al lui Trump: Martin Luther King Jr. ar fi „mandru” de actiunile presedintelui SUA

Fostul consilier pe probleme strategice al Casei Albe, Steve Bannon, si-a exprimat convingerea ca Martin Luther King Jr. ar fi mandru de actiunile presedintelui american Donald Trump.

 

Într-un interviu acordat duminică, Bannon a afirmat: „Martin Luther King Jr. ar fi mândru de ceea ce Trump a făcut pentru persoanele de culoare şi hispanice din clasa muncitoare, s-a înţeles?”, a spus el întrebat despre comentariile făcute în luna martie, când le-a spus politicienilor francezi de extremă dreapta să poarte acuzaţiile de rasism şi xenofobie ca pe o „medalie de onoare”, informează Newsweek.

 

„În fiecare zi, noi suntem mai puternici şi ei sunt mai slabi. Vorbeam în mod clar despre Donald Trump şi politicile sale. Naţionalismul său economic nu ţine cont de rasă, de gen, de religie, de preferinţe sexuale; ţine cont de faptul că este vorba despre cetăţeni ai Statelor Unite”, a spus Bannon.

 

Potrivit fostului consilier de încredere al preşedintelui american, SUA au cea mai mică rată de şomaj în rândul afro-americanilor de până acum, şi cea mai redusă din ultimii 20 de ani, când vine vorba despre comunitatea hispanică.

 

„Oamenii de culoare şi hispanicii din clasa muncitoare beneficiază, acum, de pe urma securităţii graniţelor şi naţionalismului economic”, a mai spus Steve Banon, subliniind că aceste două comunităţi au „cel mai mult de suferit” de pe urma imigraţiei ilegale.

„Le reţine salariile, le distruge sistemul de sănătate, le distruge sistemul şcolar”, a mai spus Bannon, subliniind că activistul şi predicatorul Martin Luther King, care s-a luptat pentru drepturile civile ale afro-americanilor, ar fi „mândru” de Trump.

 

Nu este prima dată când Bannon îl invocă pe King. Şi în luna mai a făcut afirmaţii similare, pe care fiica activistului, Bernice King, le-a condamnat: „Sugestia lui Bannon că tatăl meu ar fi mândru de Donald Trump pare să ignore complet angajamentul tatălui meu faţă de oameni de toate rasele, naţionalităţile, care merită să fie tratate cu demnitate şi respect.”

 

Sursa: Newsweek


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn