Fostul consilier pe probleme strategice al Casei Albe, Steve Bannon, si-a exprimat convingerea ca Martin Luther King Jr. ar fi mandru de actiunile presedintelui american Donald Trump.

Publicat:18.06.2018, 08:02

Într-un interviu acordat duminica, Bannon a afirmat: „Martin Luther King Jr. ar fi mândru de ceea ce Trump a facut pentru persoanele de culoare şi hispanice din clasa muncitoare, s-a înţeles?”, a spus el întrebat despre comentariile facute în luna martie, când le-a spus politicienilor francezi de extrema dreapta sa poarte acuzaţiile de rasism şi xenofobie ca pe o „medalie de onoare”, informeaza Newsweek.

„În fiecare zi, noi suntem mai puternici şi ei sunt mai slabi. Vorbeam în mod clar despre Donald Trump şi politicile sale. Naţionalismul sau economic nu ţine cont de rasa, de gen, de religie, de preferinţe sexuale; ţine cont de faptul ca este vorba despre cetaţeni ai Statelor Unite”, a spus Bannon.

Potrivit fostului consilier de încredere al preşedintelui american, SUA au cea mai mica rata de şomaj în rândul afro-americanilor de pâna acum, şi cea mai redusa din ultimii 20 de ani, când vine vorba despre comunitatea hispanica.

„Oamenii de culoare şi hispanicii din clasa muncitoare beneficiaza, acum, de pe urma securitaţii graniţelor şi naţionalismului economic”, a mai spus Steve Banon, subliniind ca aceste doua comunitaţi au „cel mai mult de suferit” de pe urma imigraţiei ilegale.

„Le reţine salariile, le distruge sistemul de sanatate, le distruge sistemul şcolar”, a mai spus Bannon, subliniind ca activistul şi predicatorul Martin Luther King, care s-a luptat pentru drepturile civile ale afro-americanilor, ar fi „mândru” de Trump.

Nu este prima data când Bannon îl invoca pe King. Şi în luna mai a facut afirmaţii similare, pe care fiica activistului, Bernice King, le-a condamnat: „Sugestia lui Bannon ca tatal meu ar fi mândru de Donald Trump pare sa ignore complet angajamentul tatalui meu faţa de oameni de toate rasele, naţionalitaţile, care merita sa fie tratate cu demnitate şi respect.”

Sursa: Newsweek