Google+

Atac cu un topor si un cocktail Molotov, intr-o scoala din Rusia: 4 raniti - VIDEO

Un elev inarmat cu un topor a semanat panica intr-o scoala din Siberia. Este cel de-al doilea atac savarsit la o scoală din Rusia, in ultima saptamana.

 

Un elev a intrat în incinta unei şcoli din Siberia şi a atacat profesorii şi elevii cu un topor, după care a incendiat clasă de curs prin intermediul unui cocktail Molotov. Din primele informaţii, atacatorul a tăiat degetele uneia dintre victime, scrie RT.com.


În urma incidentului, patru persoane au fost rănite.


Comitetul de Investigaţii al Rusiei a confirmat atacul, spunând că trei studenţi şi un profesor au fost răniţi. În plus, oficialii au transmis că atacatorul a fost reţinut.


Ministrul Sănătăţii a confirmat informaţia conform căreia patru persoane au fost rănite, însă susţine că printre victime se numără şi atacatorul.

 

„Patru persoane au fost rănite: un profesor, doi studenţi şi adolescentul care a provocat atacul. Aceştia au fost transferaţi la spital”, a declarat oficialul care a adăugat că doi dintre cei răniţi au supuşi unor intervenţii chirurgicale.

 

Din primele informaţii vehiculate în presa rusă, atacatorul ar fi fost un elev de clasa a IX-a, în vârstă de 17 ani, care a fost identificat sub numele de „Anton”. Acesta a intrat înarmat cu un topor şi un cocktail Molotov şi a dat buzna într-o clasă unde elevii de clasa a VII-a îşi ţineau cursurile.

 

Surse din presa rusă susţin că ar fi vorba despre mai mulţi atacatori, iar Interfax scrie că adolescentul a avut un complice care a reuşit să fugă până la venirea poliţiei.

 

Oficialii Situaţiilor de Urgenţă au confirmat informaţia conform căreia şcoala a fost incendiată, dar nu au precizat dacă există persoane rănite. Aceştia susţin că o suprafaţă de 15 metri pătraţi dintr-o sală de clasă a fost distrusă în urma incidentului. În plus, peste 500 de persoane au fost evacuate.

 

Autorităţile vor investiga incidentul şi încearcă să afle motivul pentru care reprezentanţii şcolii nu au putut preveni atacul.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn