Google+

Atac intr-o zona turistica din Melbourne. Un barbat a incendiat o masina, dupa care a injunghiat pietoni

Un barbat a fost arestat, vineri dimineata, dupa ce a injunghiat „un numar mic de persoane” intr-o zona centrala a orasului australian Melbourne. Initial, oamenii legii au fost chemati sa intervina pentru stingerea unei masini care luase foc.

 

►Două persoane au fost rănite, iar o alta a murit, după ce au fost atacate de un bărbat cu un cuţit.

 

►Atacatorul s-a luptat cu mai mulţi poliţişti, pe care a încercat să îi înjunghie, după care a fost împuşcat în zona pieptului şi dus la spital.

 

►Autorităţile nu tratează incidentul ca pe unul terorist.►Atacul a avut loc în apropierea unui centru comercial din Melbourne, situat pe stradaBourke.

 

UPDATE 10.30: Sally Capp, primarul oraşului, a lăudat intervenţia poliţiei, a serviciilor de urgenţă, cât şi reacţia cetăţenilor.

 

„Sunt mândră de felul în care comunitatea a reacţionat, respectând indicaţiile poliţiei. Ştiu că mulţi dintre noi sunt afectaţi de teribilul eveniment şi e important ca în aceste vremuri să ne mobilizăm şi să fim uniţi”, a transmis Sally Capp.Potrivit martorilor, atacatorul ar fi provocat în mod intenţionat un accident cu maşina, după care ar fi aruncat un obiect în interior, care a declanşat flăcările.

 

UPDATE 09.30: „Poliţia a intervenit rapid în cazul unei maşini în flăcări. Când au coborât din maşină, au fost confruntaţi de un bărbat cu un cuţit care i-a atacat. În acelaşi timp, pietonii strigau că există şi alţi răniţi. Poliştii l-au împuşcat pe bărbat în zona pieptului, iar acum este în stare critică”, a spus Davil Clayton, reprezentant al poliţiei, într-o conferinţă de presă.Potrivit autorităţilor, pentru moment incidentul nu e tratat ca unul terorist.

 

 

Potrivit autorităţilor, pentru moment incidentul nu e tratat ca unul terorist.

 

„Ancheta e în desfăşurare, dar rămânem deschişi. În această etapă, nu par să existe indicii că ar fi un act terorist”, a mai spus el.


La locul incientului a fost adusă şi o echipă de genişti, care verifică zona în care se află centrul comercial.

 

„Un cuplu într-un tramvai spunea că cineva are un cuţit. Când m-am uitat pe geam, am văzut o maşină în flăcări. S-a oprit şi am văzut un bărbat şi doi poliţişti încercând să-l calmeze. El gesticula, dar cineva a spus că are un cuţit în mână. De unde ma aflam, eu nu l-am văzut. La scurt timp după aceea, am auzit o bubuitură puternică – ca un foc de armă, nu ca o explozie -, iar o ambulanţă şi mai multe maşini de poliţie au apărut din senin”, a declarat Meegan May, o martoră, pentru ABC. 

 

Conform BBC News, una dintre victime a murit.

 

 

Conform BBC News, una dintre victime a murit.

 

Ora 08.50: La locul intervenţei, au fost descoperite mai multe persoane cu răni, însă pentru moment nu se ştie cât de gravă este starea victimelor. Potrivit BBC News, un bărbat a fost arestat de poliţişti şi se află în stare critică.

 

 

„Poliţia intervine la un incident pe Strada Bourke. Cetăţenii sunt rugaţi să evite zona”, anunţa poliţia pe Twitter.

 

Din imaginile postate pe reţelele de socializare, se poate observa de la distanţă un fum dens, iar o mulţime este adunată pe străzile din apropiere. Martorii au povestit că au auzit o explozie puternică, după care au văzut o maşină în flăcări în apropierea centrului comercial de pe strada Bourke, scrie ABC Melboure.


„Am auzit o bubuitură puternică, dar apoi s-a oprit”, a spus o martoră.„Am auzit explozii şi o maşină care luase foc, după care poliţia a început să vină la restaurantul nostru”, a spus angajatul unui restaurant din apropiere.

 

 

Potrivit unui consilier al primăriei din Melbourne, explozia s-a auzit şi din biroul său care se află peste drum de centrul comercial.Potrivit acestuia, „nu a sunat ca genul de zgomot pe care îl auzi venind dinspre stradă”, a spus el pentru Guardian Australia.

 

Incidentul a avut loc în jurul orei locale 16.30. În imaginile de la locul incidentului se poate observa cum un bărbat pare să se confrunte cu doi poliţişti, după care se prăbuşeşte la pământ. În timpul acestei confruntări, el încearcă să îi înjunghie pe poliţişti, în timp ce două persoane depun eforturi pentru a-l imobiliza

 

.„Poliţia se află la un incident izbucnit pe strada Bourke. Iniţial, a intervenit pentru stingerea unui incendiu în apropiere de intersecţia cu strada Swanston, în jurul orei 16.20. Un bărbat a fost arestat şi dus la spital sub supraveghere, fiind în stare critică. Autorităţile nu caută alţi suspecţi în acest moment. Un număr mic de persoane primesc îngrijiri pentru răni provocate de un cuţit.Circumstanţele în care s-a produs incidentul urmează să fie stabilite. Zona a fost izolată şi rugăm cetăţenii să o evite”, a transmis poliţia într-un comunicat.

 

Ca urmare a acestui incident, accesul în clădirile din apropiere este blocat, iar angajaţii nu pot părăsi locurile în care se află. Zona în care a avut loc incidentul este una frecventată de turişti.Potrivit reprezentanţilor de la ambulanţă, ar exista trei răniţi, dintre care unul în stare critică.

 

 

Potrivit reprezentanţilor de la ambulanţă, ar exista trei răniţi, dintre care unul în stare critică.

 

„Paramedicii au oferit îngrijiri medicale în czul a trei persoane. Una a fost dusă la spital cu răni la nivelul gâtului, fiind în stare critică. O altă persoană are răni la nivelul capului, iar în cazul celei de-a treia nu se cunoaşte starea de sănătate”, se precizează într-un comunicat.

 

Sursa: The Guardian


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn