Au cazut primii fulgi si la Kiev, azi dimineata. Chiar daca meteorologii au anuntat din timp ca va ninge, multi soferi nu si-au echipat masinile corespunzator. Pe parcursul zilei s-au produs in jur de 300 de accidente.

Publicat:14.11.2018, 14:28

Imagini cu primii fulgi au fost postate pe internet de catre localnici. In tot orasul s-au format ambuteiaje, iar in unele locuri masinile au circulat cu cinci kilometri pe ora.

 “- Vremea este minunata, doar ca nimeni nu dirijeaza traficul. - Dar cum ar trebui sa fie? - Ar trebui macar cat de cat sa se miste masinile. Tot orasul este blocat. - Dar ati schimbat cauciucurile? - Le-am schimbat, am cauciucuri noi, dar ce sens din asta?”

“- Vremea este perfecta. Imi place cu cauciucurile de iarna. - Ati fost avertizat de meteorologi? - Nu, eu pur si simplu sunt destept.”

Nu toti soferii insa si-au schimbat anvelopele de iarna la masini, asa ca pe drumul alunecos, vehiculele au derapat. Autoritatile au anuntat ca doar la Kiev s-au inregistrat aproape 300 de accidente, peste 50 de masini fiind avariate. 

“Este ingrozitor! Unu, doi, trei, patru, cinci masini.”

Chiar si in aceste conditii, muncitorii s-au apucat sa asfalteze un drum din oras.

Meteorologii au anuntat ninsori si lapovita nu doar in capitala, dar si in regiunile din centrul si nordul Ucrainei. 

“Accident in masa pe soseaua Kiev-Borispol.”

“Inca un accident in masa, si iar Kiev-Borispol.”

Autoritatile au dat asigurari ca au scos mai multe utilaje pentru a curata drumurile si indeamna soferii sa fie atenti la drum.