Google+

Autorul masacrului din Noua Zeelanda a filmat atacul si a transmis LIVE

Autorul masacrului din Noua Zeelanda a filmat atacul si a transmis LIVE
Embed:

Unul dintre autorii atacului din Christchurch, un australian de 28 de ani, s-a filmat in timp ce se ducea la una dintre moschei, scrie presa din Noua Zeelanda.

 

UPDATE: Facebook, YouTube si Twitter depun eforturi ca sa opreasca raspandirea imaginilor cu momentul in care barbatul a inceput sa traga in oameni. 

 

Atacatorul s-a identificat ca fiind “Brenton Tarrant” - un bărbat alb, de 28 de ani, de origine australiană, conform presei locale, iar Twitter a închis un cont de utilizator pe acest nume, scrie News.ro.

 

Comisarul de poliţie Mike Bush s-a declarat îngrijorat că filmarea se regăseşte pe reţelele sociale şi a precizat că poliţia face demersuri pentru ca aceasta să fie ştearsă.

 

“Nu ar trebui să fie în spaţiul public”, a spus el.

 

Imaginile au fost şterse de pe reţelele sociale şi mai pot fi accesate doar pe site-ul LiveLeak, într-o versiune editată:

 

Presa australiană a anunţat că poliţia antiteroristă din New South Wales desfăşoară operaţiuni în zona Coffs Harbour. Nu se ştie dacă “Tarrant” era din Coffs Harbour, dar cu siguranţă era din New South Wales, conform presei australiene.

 

Se crede că bărbatul ar avea familie în Grafton, la nord-est de Coffs Harbour.

 

El a început să transmită live în timp ce mergea către moscheea Al Noor Mosque. În duba sa s-ar fi aflat arme, muniţie şi canistre cu benzină.

 

El a luat arma şi a intrat în moschee, iar prima victimă fost împuşcată chiar la uşă, conform New Zealand Herald. Bărbatul avea asupra sa cel puţin o armă automată şi mi multe rezerve de munţie.

 

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagăsiţi imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar şi din lume!  

 

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn