Ultima carte scrisa de celebrul savant se numeste Brief Answers to the Big Questions si a fost publicata postum.

Publicat:19.10.2018, 10:08

În aceasta carte, care a fost publicata în urma cu doar câteva zile, Hawking avertizeaza omenirea asupra unor pericole inevitabile cu care se va confrunta, pe masura ce ştiinţa şi tehnologia evolueaza.

Printre alte pericolele menţionate în carte, fizicianul menţioneaza şi ingineria genetica. Astfel, pe viitor planeta va fi dominata de o rasa superioara de oameni, modificaţi genetic, iar acest fenomen va schimba radical evoluţia naturala a speciei noastre.

La început, editarea genetica se va face pentru a repara anumite defecte, pentru eliminarea unor boli, dar apoi se va ajunge la „îmbunataţirea speciei”, spre exemplu la obţinerea unor oameni cu o inteligenţa superioara.

Din pacate, acest lucru va diviza societatea, pentru ca oamenii obişnuiţi vor ajunge sa fie discriminaţi de cei care au abilitaţi superioare, în urma modificarilor genetice.

Elita formata din superoameni va concura cu oamenii de rând, care nu vor putea face faţa acestei competiţii nedrepte.

Fizicianul aminteşte în carte şi de pericolul considerat cel mai mare pentru omenire: dezvoltarea Inteligenţei Artificiale.

Supercomputerele ar putea avea scopuri total diferite de cele ale oamenilor, se va ajunge la un conflict, ia totul s-ar putea termina cu o catastrofa planetara care va duce la dispariţia speciei umane.

Foto: Getty Images