Google+

Avertismentul tulburator lasat de Stephen Hawking in ultima sa carte. Cum va disparea specia umana

Ultima carte scrisa de celebrul savant se numeste Brief Answers to the Big Questions si a fost publicata postum.

 

În această carte, care a fost publicată în urmă cu doar câteva zile, Hawking avertizează omenirea asupra unor pericole inevitabile cu care se va confrunta, pe măsură ce ştiinţa şi tehnologia evoluează.

 

Printre alte pericolele menţionate în carte, fizicianul menţionează şi ingineria genetică. Astfel, pe viitor planeta va fi dominată de o rasă superioară de oameni, modificaţi genetic, iar acest fenomen va schimba radical evoluţia naturală a speciei noastre.

 

La început, editarea genetică se va face pentru a repara anumite defecte, pentru eliminarea unor boli, dar apoi se va ajunge la „îmbunătăţirea speciei”, spre exemplu la obţinerea unor oameni cu o inteligenţă superioară.

 

Din păcate, acest lucru va diviza societatea, pentru că oamenii obişnuiţi vor ajunge să fie discriminaţi de cei care au abilităţi superioare, în urma modificărilor genetice.

 

Elita formată din superoameni va concura cu oamenii de rând, care nu vor putea face faţă acestei competiţii nedrepte.

 

Fizicianul aminteşte în carte şi de pericolul considerat cel mai mare pentru omenire: dezvoltarea Inteligenţei Artificiale.

 

Supercomputerele ar putea avea scopuri total diferite de cele ale oamenilor, se va ajunge la un conflict, ia totul s-ar putea termina cu o catastrofă planetară care va duce la dispariţia speciei umane.

 

Foto: Getty Images


Sursa: yoda.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn