Google+

Avioane neidentificate, posibil rusesti, in apropierea spatiului aerian britanic. Reactia Londrei - FOTO

Marea Britanie a trimis avioane de lupta sa intercepteze aparate de lupta neidentificate care s-au apropiat foarte mult de spatiul aerian britanic, relateaza Sky News.

 

“Avioane de luptă Typhoon au fost trimise astăzi ca o măsură de prevenţie împotriva potenţialelor incursiuni în zona de interes a Marii Britanii de către unul sau mai multe aparate de luptă neidentificate”, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului apărării britanic.

 

Este a doua oară în ultimele două luni când avioane aparţinând altei ţări sunt interceptate în apropierea spaţiului aerian britanic. În septembrie însă, avioanele în cauză au fost identificate ca aparţinând Federaţiei Ruse.

 

Iar în ultimul deceniu, Marea Britanie a efectuat peste 80 de operaţiuni de interceptare a avioanelor ruseşti, potrivit ministrului forţelor armate britanic, Mark Lancaster.

Marea Britanie nu este singurul stat membru NATO al cărui timp de reacţie este testat prin acest gen de operaţiuni.

 

În urmă cu mai puţin de două săptămâni şi în apropierea spaţiului aerian romanesca fost interceptat un avion de vânătoare rusesc, deasupra Mării Negre.

 

Cu acea ocazie, ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, a declarat că acesta este modul Federaţiei Ruse de a testa forţele româneşti şi ale NATO. A mai precizat, de asemenea, ca “astfel de situaţii nu sunt extrem de rare”.

 

Incidentul de miercuri vine şi pe fondul derulării celui mai mare exerciţiu militar al NATO de după Războiul Rece.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn