Uraganaul Michael nu este responsabil doar pentru decesul a 18 persoane (conform ultimei numaratori), ci si pentru distrugerea unui numar de 17 avioane de lupta F-22 Raptor, relateaza Bussines Insider.

Publicat:16.10.2018, 05:06



Numarul de avioane afectate de uragan este echivalentul a 10% din totalul de aparate F-22 al Fortele Aeriene Americane. Distrugerile ar fi fost cauzate dupa ce uraganul a lovit Baza Aeriana Tyndall.

“Tyndall a fost distrus. (...) Cladirile mai vechi au fost distruse si vor trebui reconstruite. Structurile mai noi care au supravietuit furtunii-monstru vor avea nevoie de reparatii substantiale”, a declarat senatorul de Florida Bill Nelson, citat de Bussines Insider.

Foto: Avioane scoase din uz

Furtuna nu ar fi afectat doar aparatele F-22, ci si alte modele, precum F-15, Mitsubishi MU-2s sau avioane scoase din uz.

Uraganaul Michael a fost cea mai puternica furtuna care a lovit Florida din ultimii 50 de ani.

Posibila distrugere a aparatelor F-22 ar veni la nici o saptamâna de la prabusirea unui F-35 si la blocarea la sol a întregii flote de aparate F-35. Între timp, dupa inspectii, aparatele F-35 si-au reluat operatiunile.

Foto: Doua avioane Mitsubishi MU-2s

Costul unui singur aparat F-22 poate ajunge si la 150 de milioane de dolari.