\r\n\r\n

UPDATE 11:45 Conditiile meteorologice constituie "ipoteza cea mai probabila" pentru explicarea prabusirii unui avion Air Algerie in Mali, Parisul excluzand "de la inceput posibilitatea unui tir de la sol, extrem de improbabil", relateaza AFP, citata de Mediafax.

\r\n

"Credem ca acest avion a fost avariat din motive care tin de conditiile meteorologice", a declarat ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve pentru postul de radio RTL, precizand totusi ca "nicio ipoteza nu poate fi exclusa atat timp cat ancheta nu si-a aratat toate rezultatele".

\r\n\r\n

"Dar ipoteza cea mai probabila este aceasta", a adaugat el. "Avionul s-a deteriorat in momentul prabusirii", a declarat ministrul. Seful diplomatiei franceze, Laurent Fabius, a anuntat joi seara ca nicio ipoteza nu este exclusa pentru explicarea disparitiei avionului Air Algerie, plecat din Ouagadougou catre Alger in noaptea de miercuri spre joi. "Singurul lucru pe care il stim cu siguranta este alerta meteo", a declarat ministrul Afacerilor Externe. Zona in care se afla epava a fost reperata gratie unei drone de observatie a armatei franceze stationata la Niamey, a anuntat vineri dimineata Ministerul Apararii.

\r\n\r\n

Palatul Elysée anuntase anterior ca epava "dezintegrata" a fost localizata in timpul noptii in regiunea Gossi din Mali, "in apropiere de frontiera cu Burkina Faso". Pe de alta parte, secretarul de stat francez pentru Transporturi, Frédéric Cuvillier, a declarat vineri ca Parisul a exclus "de la inceput posibilitatea unui tir de la sol, extrem de improbabila, chiar imposibila".

\r\n\r\n
\r\n

Retweet & PRAY for Air Algerie #AH5017! pic.twitter.com/jNEecDbvPN

\r\n— John Sparks ツ (@IAmJohnSparks) July 24, 2014
\r\n\r\n\r\n

UPDATE 10:45 Franta considera ca este foarte putin probabil sa existe supravietuitori in accidentul din Mali

\r\n\r\n

"Avand in vedere starea avionului, este foarte putin probabil, chiar exclus, sa existe supravietuitori", a declarat Cuvillier, precizand ca militarii francezi se deplaseaza la fata locului si vor "securiza imediat zona".

\r\n\r\n

Presedintia franceza anuntase anterior ca epava "dezintegrata" a fost localizata in timpul noptii in regiunea Gossi din Mali, "in apropierea frontierei cu Burkina Faso".

\r\n\r\n

UPDATE ORA 10:00 Zona in care se afla epava avionului Air Algerie, disparut cu 116 persoane la bord, a fost reperata gratie unei drone de observatie franceze Reaper, cu sediul in Niamey (Niger), a anuntat vineri dimineata Ministerul Apararii de la Paris, scrie de AFP, citata de Mediafax. Presedintia franceza anuntase anterior ca epava "dezintegrata" a fost localizata in timpul noptii in regiunea Gossi din Mali, "in apropierea frontierei cu Burkina Faso". Zona a fost survolata de un avion fara pilot in cursul noptii pe baza unei informatii furnizate de autoritatile din Burkina Faso, a precizat Ministerul Apararii. Militarii francezi, la bordul unor elicoptere de la baza din Gao, in nordul Mali, au mers apoi la fata locului in jurul orei 02.00 (03.00 ora Romaniei) si au "identificat oficial aeronava". Un detasament terestru format din circa 100 de militari francezi la bordul a 30 de vehicule a parasit Gao in cursul noptii pentru a merge la fata locului, unde era asteptat vineri dimineata. Militarii vor trebui sa "securizeze zona", sa stranga elemente utile anchetei, precum cadavrele pasagerilor, potrivit aceleiasi surse. Fortele aeriene franceze dispun la Niamey de doua avioane fara pilot Reaper, achizitionate la sfarsitul lui 2013 de la Statele Unite. Avioane de lupta Mirage 2000, stationate la N\'Djamena si Niamey, au participat, de asemenea, joi, la cautarea epavei. Gossi se afla la circa 100 de kilometri sud-vest de Gao, cel mai mare oras din nordul Mali. Joi seara, un oficial din Burkina Faso a anuntat ca aeronava s-a prabusit in aceasta zona, "la 50 de kilometri nord de frontiera" cu tara sa. Armata franceza numara in prezent aproximativ 1.600 de militari in Mali, majoritatea la baza din Gao, in cadrul operatiunii Barkhane, care i-a succedat celei denumite Serval, pentru a lupta impotriva gruparilor islamiste armate din regiune. Algeria, Burkina Faso, Mali si Niger au participat la cautari intr-o zona vasta din jurul Gao.

\r\n\r\n
Air Algerie
\r\n\r\n\r\n

Un oficial din cadrul Ministerului algerian al Apararii a confirmat ca resturile aeronavei au fost gasite in zona Tilemsi, provincia Gao, o zona desertica situata in sudul statului Mali, la frontiera cu Burkina Faso.

\r\n\r\n

Avionul de tip McDonnell Douglas (MD-83), apartinand Air Algerie/Swiftair, decolase de la Ouagadougou (Burkina Faso) si se indrepta spre Alger (Algeria).

\r\n\r\n

Avionul a disparut la circa 50 de minute de la decolare, fiind cautat in Mali si Niger. La bordul avionului se aflau 110 pasageri si sase membri ai echipajului.

\r\n\r\n

Compania Air Algerie a comunicat ca la bord se aflau 51 de cetateni francezi, 24 din Burkina Faso, un roman, opt libanezi, patru algerieni, doi luxemburghezi, un belgian, un camerunez si un ucrainean.

\r\n\r\n
\r\n

Wreckage of missing Algerian airliner found in Mali http://t.co/WUyvQSigx4 via @YahooNews #AH5017 pic.twitter.com/cPpSPR1Qux

\r\n— Agence France-Presse (@AFP) July 24, 2014
\r\n\r\n\r\n

Parisul a lansat o ancheta in cazul prabusirii avionului Air Algerie

\r\n\r\n

Parchetul din Paris a lansat o ancheta preliminara pentru "omucideri involuntare" dupa prabusirea avionului companiei Air Algerie in Mali, in contextul in care la bordul aparatului erau 51 de pasageri francezi, relateaza AFP, citata de Mediafax.

\r\n\r\n

Air Algerie

\r\n\r\n

Ancheta va fi coordonata de Comandamentul transporturilor aeriene. Fragmente ale fuselajului avionului Air Algerie au fost localizate in zona Tilemsi, in Mali, anunta surse oficiale algeriene si franceze, citate de Fox News.

',cover_thumb:'1319421.jpg',article_source:'Stirile Pro TV',article_source_url:'http://stirileprotv.ro',url_identifier:'avionul-din-algeria-fragmente-din-aeronava-gasite-in-mali-franta',created_at:1406271660,published_at:1406271705,updated_at:1406304502,old:1,category_id:33,site_id:1,type:'video',published:null,promoted:null,views:9261,status:'published',programed_at:null,order_protv:2398746,order_perfecte:null,order_sg:null,order_ip:null,order_osp:null,order_gsd:null,order_isanatate:null,key:null,event:null,views_video:0,old_id:635251,procesed:1,'static':null,sources:null,live:null,box_id:null,url_identifier_extern:null,video_cover_imported:null,site:{site_id:1,name:'Pro TV',permaname:'proTv',link_desktop:'https://protv.md',link_mobi:null,logo:'2023/09/18/Logositeprotv-1601057615stycldm-1631566502xk3o1ql-1663572145lt2p8sq-16950602968hicpc7.png',home_fixed_positions:null,old_id:null,ad_standard:null,ad_intext:null,ad_billboard:null,order_column:'order_protv'},category:{category_id:33,name:'Internațional',parent_category_id:null,link:'international',position:0,published:'Y',site_id:1,is_mobi:'Y',is_desktop:'Y',order_mobi:11,order_desktop:16,color:'',old_id:null,ad_billboard:null,ad_intext:null,ad_standard:null},article_tags:[{article_tag_id:437667,article_id:635251,tag_id:119911,tag:{tag_id:119911,name:'burkina faso'}},{article_tag_id:437668,article_id:635251,tag_id:46652,tag:{tag_id:46652,name:'avion'}},{article_tag_id:437669,article_id:635251,tag_id:47108,tag:{tag_id:47108,name:'franta'}}]},title:'VIDEO. Primele imagini cu resturile avionului Air Algerie, prabusit in Mali. Care sunt posibilele cauze ale dezastrului',meta_title:'VIDEO. Primele imagini cu resturile avionului Air Algerie, prabusit in Mali. Care sunt posibilele cauze ale dezastrului',meta_description:'VIDEO. Primele imagini cu resturile avionului Air Algerie, prabusit in Mali. Care sunt posibilele cauze ale dezastrului',meta_image:'https://assets.protv.md/articles/files/thumbs/700x/1319421.jpg',meta_section:'Internațional'}