Un barbat a fost salvat de salvamontisti, miercuri seara, dupa ce cazuse intr-o rapa de 100 de metri. El a fost dus la spitalul din Sinaia, avand rani la cap si brate.

Publicat:08.11.2018, 06:30

Salvamontistii din Busteni au reusit, la finalul unei actiuni care a durat patru ore, sa îl scoata pe barbatul cazut în prapastia adânca de o suta de metri în Muntii Baiului.

Salvatorii au coborât pe corzi în prapastie si l-au preluat pe ranit, transportându-l pâna la ambulanta SMURD care nu a putut ajunge pâna la locul în care s-a petrecut accidentul, informeaza News.ro.

Turistul în vârsta de 35 de ani are numeroase rani la cap, mâini si torace, dar a supravietuit caderii în prapastia de o suta de metri, el fiind constient si putând comunica cu salvatorii.


Barbatul a fost dus la Camera de Primiri Urgente a Spitalului Orasenesc din Sinaia, a declarat purtatorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae.

Barbatul urcase, miercuri, în Muntii Baiului pe un traseu folosit pentru offroad si a cazut în prapastie, tatal acestuia fiind cel care a sunat la 112 si a cerut ajutor.

Echipaje de paramedici, pompieri si salvamontisti din Busteni au intervenit pentru a-l scoate pe barbat din prapastie.


Sursa: News.ro