Google+

BBC: O mare a secat din cauza fabricilor de blugi. Ar fi unul dintre cele mai mari dezastre din istorie - FOTO

Fabricarea unei perechi de blugi poate necesita si peste 15.000 de litri de apa, este concluzia unui documentar BBC, efectuat de jurnalista britanica Stacey Dooley.În cadrul documentarului, Stacey Dooley a mai relevat şi faptul că în producţia bumbacului (cel mai utilizat material din UE) sunt consumate cantităţi mari de resurse. În plus, este poluat şi mediul datorită utilizării de pesticide în procesul de cultivare al bumbacului şi datorită utilizarii de vopseluri toxice în procesul de prelucrare al lui (cum ar fi, de exemplu, în producţia blugilor).

 

În zilele noastre producem peste 100 de miliarde de piese textile din fibre noi, în fiecare an, şi planeta nu poate susţine aşa ceva”, a precizat Stacey Dooley.

 

 

Pentru a-şi argumenta poziţia, jurnalista a făcut referire la cazul Marii Aral, din Kazahstan - unul dintre cele mai mari dezastre ecologice ale tuturor timpurilor.

 

Mare Aral, din anii 60′ încoace, a continuat să sece ca urmare a deciziei Uniunii Sovietice de a devia cursul râurilor care o alimentau pentru a iriga plantaţiile de bumbac.

 

Prin intermediul documentarului, denumit “Fashion’s Dirty Secrets”, jurnalista Stacey Dooley a încercat să atragă atenţia asupra modului în care fabricarea de textile afectează mediul.

 

Recent, un studiu britanic a concluzionat că fabricarea de haine are al patrulea cel mai mare impact asupra mediului, după locuinţele oamenilor, transportul şi alimentaţia.

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn