Mai multe persoane purtand cagule si inarmate cu topoare au furat, miercuri, bijuterii in valoare "³de peste 4 milioane de euro"³â£ dintr-un magazin situat in faimosul hotel Ritz din Paris.

Publicat:11.01.2018, 06:16Jaful din hotelul de lux a fost executat, miercuri, în jurul orei 18:30 de cinci persoane. Trei dintre acestea au fost arestate, iar doua au reusit sa fuga.

În timpul evenimentului nu au fost persoane ranite.

″Paguba este foarte mare si urmeaza sa fie evaluata′’, a declarat o sursa din politie.

Alta sursa a indicat ca valoarea pagubei ar putea fi de ″peste 4 milioane de euro″⁣, însa a precizat ca o geanta a fost recuperata si ar putea contine o parte din bijuteriile furate.

″Am auzit un zgomot puternic si agitatie pe strada. Trecatorii s-au refugiat în hotel. Nu stiam ce se întâmpla. Ni s-a spus ca a fost un jaf”, a declarat pentru AFP un angajat al hotelului care a dorit sa ramâna anonim.

Parchetul din Paris a deschis o ancheta în acest caz de jaf armat comis de o banda organizata, conform unei surse judiciare citate de AFP.

Ritz a fost deschis în Paris în 1898 si a fost primul hotel alimentat cu energie electrica la toate etajele si în toate toaletele din interiorul camerelor.

Fosta locuinta a celebrei creatoare de moda Coco Chanel si a scriitorului Marcel Proust, Ritz a fost de asemenea si un loc preferat de autorul american Ernest Hemingway.

De asemenea, Diana, Printesa de Wales si-a petrecut la Ritz ultima noapte înaintea accidentului rutier în care si-a pierdut viata, în 1997, alaturi de iubitul sau, Dodi Fayed, fiul proprietarului hotelului, Mohammed Al-Fayed.

Jafurile armate care au ca tinta magazinele de bijuterii nu sunt neobisnuite în zona strazilor luxoase din apropierea Pietii Vendeme situata în inima capitalei Frantei unde este amplasat Ritz.