Google+

Bijuterii de peste 4 milioane de euro, furate din hotelul Ritz din Paris: hotii au intrat purtand cagule si inarmati cu topoare - VIDEO

Bijuterii de peste 4 milioane de euro, furate din hotelul Ritz din Paris: hotii au intrat purtand cagule si inarmati cu topoare - VIDEO
Embed:

Mai multe persoane purtand cagule si inarmate cu topoare au furat, miercuri, bijuterii in valoare ″de peste 4 milioane de euro″⁣ dintr-un magazin situat in faimosul hotel Ritz din Paris.Jaful din hotelul de lux a fost executat, miercuri, în jurul orei 18:30 de cinci persoane. Trei dintre acestea au fost arestate, iar două au reuşit să fugă.

 

În timpul evenimentului nu au fost persoane rănite.

 

″Paguba este foarte mare şi urmează să fie evaluată′’, a declarat o sursă din poliţie.

 

Altă sursă a indicat că valoarea pagubei ar putea fi de ″peste 4 milioane de euro″⁣, însă a precizat că o geantă a fost recuperată şi ar putea conţine o parte din bijuteriile furate.

 

″Am auzit un zgomot puternic şi agitaţie pe stradă. Trecătorii s-au refugiat în hotel. Nu ştiam ce se întâmplă. Ni s-a spus că a fost un jaf”, a declarat pentru AFP un angajat al hotelului care a dorit să rămână anonim.

 

Parchetul din Paris a deschis o anchetă în acest caz de jaf armat comis de o bandă organizată, conform unei surse judiciare citate de AFP.

 

Ritz a fost deschis în Paris în 1898 şi a fost primul hotel alimentat cu energie electrică la toate etajele şi în toate toaletele din interiorul camerelor.

 

Fostă locuinţă a celebrei creatoare de modă Coco Chanel şi a scriitorului Marcel Proust, Ritz a fost de asemenea şi un loc preferat de autorul american Ernest Hemingway.

 

De asemenea, Diana, Prinţesă de Wales şi-a petrecut la Ritz ultima noapte înaintea accidentului rutier în care şi-a pierdut viaţa, în 1997, alături de iubitul său, Dodi Fayed, fiul proprietarului hotelului, Mohammed Al-Fayed.

 

Jafurile armate care au ca ţintă magazinele de bijuterii nu sunt neobişnuite în zona străzilor luxoase din apropierea Pieţii Vendeme situată în inima capitalei Franţei unde este amplasat Ritz.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn