Google+

Bilantul tragicului accident feroviar din sudul Italiei a ajuns la cel putin 27 de morti. Marturiile pasagerilor, care au ramas in viata, sunt inspaimantatoare - VIDEO

Bilantul tragicului accident feroviar din sudul Italiei a ajuns la cel putin 27 de morti. Marturiile pasagerilor, care au ramas in viata, sunt inspaimantatoare - VIDEO
Embed:

Bilantul tragicului accident feroviar din sudul Italiei a ajuns la cel putin 27 de morti. Alte aproximativ 50 de persoane au suferit rani grave si se afla la spital. Marturiile pasagerilor, care au ramas in viata, in urma ciocnirii trenurilor sunt inspaimantatoare. Oamenii isi amintesc cu lacrimi in ochi despre cele intamplate.


Imagini dezastruoase au fost facute publice in urma tragicului accident, din apropierea orasului italian Bari. Echipele de interventie au scos dintre fiarele contorsionate pasagerii prinsi in vagoane. Cei care au scapat cu viata au povestit lucruri groaznice. 

 

"Nu ştiu ce s-a întâmplat. Totul a avut loc atât de repede. Am vazut-o pe mama cazută la pământ, iar pe tata şi sora sângerând. 

 

"Totul este atât de confuz. Suntem dezorientaţi. Nu înţelegem nimic.-Ce aţi auzit?-Nimic. Nimic nu am auzit.-Aţi putut să vă ridicaţi imediat?-Nu."

 

Imaginile filmate din aer arata ca cele doua garnituri s-au ciocnit frontal, iar mai multe vagoane au fost distruse, fragmentele lor au zburat la zeci de metri. Aproape 30 de morti si 50 de raniti. Acesta este ultimul bilant al coliziunii trenurilor. In spitalele din apropiere, de dimineata s-au adunat zeci de oameni, care vor sa doneze sange pentru cei raniti.

 

"Vin foarte mulţi oameni, care donează sânge, în semn de solidaritate cu victimele tragicului accident."

 

"Să donezi sânge este o datorie, o plăcere. Dacă nu o pot face pentru fraţii pentru din Irak, atunci o fac pentru fraţii italieni. "

 

Deocamdata nu a fost stabilita identitatea tuturor pasagerilor care se aflau in trenuri, asa ca rudele si familiile indurerate au asteptat cu disperare noi informatii. 

 

Oferim informaţii tuturor care cred că iubitul sau iubita, prietenul sau o rudă ar fi mers cu acele trenuri. Misiunea noastră este să oferim susţinere psihologică. 

 

Nu se stie deocamdata din ce cauza s-a produs accidentul. Principala ipoteza este o eroare umana, scrie presa straina. Premierul italian, Matteo Renzi, a promis ca va face lumina in acest caz.

 

Matteo RENZI, PRIM-MINISTRU ITALIA "În primul rând, vreau să exprim condoleanţe familiilor victimelor şi voi cere o investigaţie imediată pentru a înţelege cine este responsabil de acest accident şi cum s-a întâmplat"

 

Procuratura italiana a initiat o ancheta in baza acestui caz. Totul s-a intamplat ieri la amiaza, in sudul tarii, in apropiere de orasul Bari.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn