Bilantul tragicului accident feroviar din sudul Italiei a ajuns la cel putin 27 de morti. Alte aproximativ 50 de persoane au suferit rani grave si se afla la spital. Marturiile pasagerilor, care au ramas in viata, in urma ciocnirii trenurilor sunt inspaimantatoare. Oamenii isi amintesc cu lacrimi in ochi despre cele intamplate.

Publicat:13.07.2016, 12:17


Imagini dezastruoase au fost facute publice in urma tragicului accident, din apropierea orasului italian Bari. Echipele de interventie au scos dintre fiarele contorsionate pasagerii prinsi in vagoane. Cei care au scapat cu viata au povestit lucruri groaznice. 

"Nu stiu ce s-a întâmplat. Totul a avut loc atât de repede. Am vazut-o pe mama cazuta la pamânt, iar pe tata si sora sângerând. 

"Totul este atât de confuz. Suntem dezorientati. Nu întelegem nimic.-Ce ati auzit?-Nimic. Nimic nu am auzit.-Ati putut sa va ridicati imediat?-Nu."

Imaginile filmate din aer arata ca cele doua garnituri s-au ciocnit frontal, iar mai multe vagoane au fost distruse, fragmentele lor au zburat la zeci de metri. Aproape 30 de morti si 50 de raniti. Acesta este ultimul bilant al coliziunii trenurilor. In spitalele din apropiere, de dimineata s-au adunat zeci de oameni, care vor sa doneze sange pentru cei raniti.

"Vin foarte multi oameni, care doneaza sânge, în semn de solidaritate cu victimele tragicului accident."

"Sa donezi sânge este o datorie, o placere. Daca nu o pot face pentru fratii pentru din Irak, atunci o fac pentru fratii italieni. "

Deocamdata nu a fost stabilita identitatea tuturor pasagerilor care se aflau in trenuri, asa ca rudele si familiile indurerate au asteptat cu disperare noi informatii. 

Oferim informatii tuturor care cred ca iubitul sau iubita, prietenul sau o ruda ar fi mers cu acele trenuri. Misiunea noastra este sa oferim sustinere psihologica. 

Nu se stie deocamdata din ce cauza s-a produs accidentul. Principala ipoteza este o eroare umana, scrie presa straina. Premierul italian, Matteo Renzi, a promis ca va face lumina in acest caz.

Matteo RENZI, PRIM-MINISTRU ITALIA "În primul rând, vreau sa exprim condoleante familiilor victimelor si voi cere o investigatie imediata pentru a întelege cine este responsabil de acest accident si cum s-a întâmplat"

Procuratura italiana a initiat o ancheta in baza acestui caz. Totul s-a intamplat ieri la amiaza, in sudul tarii, in apropiere de orasul Bari.