Presa tabloida internationala scrie ca, potrivit unor surse din anturajul regal, Printul Mostenitor al Marii Britanii ar fi fost diagnosticat cu Alzheimer.

Publicat:14.09.2018, 10:33

Morning News USA si Globe Magazine mai scriu ca sotia sa, Camilla, s-ar fi plâns apropiatilor familiei regale ca Printul Mostenitor îsi pierde, încet-încet, abilitatea de a-si aminti corect diverse lucruri si repeta la nesfârsit aceleasi povesti si întrebari.

Printre simptomele bolii Alzheimer se numara si aceasta tendinta a bolnavilor de a repeta la nesfârsit aceleasi povesti, pe fondul pierderii graduale a memorei. De asemenea, un alt simptom al Alzheimer e tremurul mâinilor, care poate fi observat si la Charles. 

Alte simptome ale Alzheimer includ pierderea echilibrului si incapacitatea de a mai lua decizii corecte. Practic - pe termen mediu si lung - cei care sufera de Alzheimer uita cine sunt si nu îsi mai recunosc nici macar familia.

De asemenea, de curând revista People a anuntat ca e pe cale sa obtina un raport medical care confirma faptul ca Printul a fost diagnosticat cu Alzheimer. 

Foto: Printul Mostenitor Charles si sotia sa, Ducesa de Cornwall

Charles, în vârsta de 69 de ani, a fost în ultima vreme subiect de presa si prin prisma unor ciudatenii pe care le-a dobândit de câtiva ani încoace si care ii fac pe britanici sa îi chestioneze sanatatea.

Metro scrie ca monarhul vrea sa doarma bine pe oriunde calatoreste, astfel ca îsi cara cu el saltelele preferate. Si asta nu e tot. Charles cara cu el peste tot si scaunul sau preferat de toaleta, dar si hârtia igienica favorita. 

Printul Mostenitor mai cara cu el si un dulap plin cu haine pentru ca doreste sa se schimbe de cel putin cinci ori pe zi, precum si o colectie uriasa de fotografii cu peisaje scotiene. 

De asemenea, Charles vorbeste cu plantele si a si recunoscut acest lucru. ,,Îmi place sa vorbesc cu plantele si cu copacii, sa le întreb lucruri si sa ascult ce au sa-mi spuna”, a spus el într-un interviu, dupa care a adaguat ca face asta pentru a-si pastra ,,sanatatea mintala intacta”.

"Pe Ducesa de Cornwall o sperie aceste ciudatenii ale lui Charles, dar pastreaza aparentele, în Palatul Buckingham nu se vorbeste niciodata despre asta.", ar fi spus o prietena a Ducesei pentru Daily Mail.