Google+

Boala crunta de care ar suferi Charles al Marii Britanii. Presa tabloida: „Pe Camilla o sperie ciudateniile lui Charles" - FOTO

Presa tabloida internationala scrie ca, potrivit unor surse din anturajul regal, Printul Mostenitor al Marii Britanii ar fi fost diagnosticat cu Alzheimer.

 

Morning News USA şi Globe Magazine mai scriu că soţia sa, Camilla, s-ar fi plâns apropiaţilor familiei regale că Prinţul Moştenitor îşi pierde, încet-încet, abilitatea de a-şi aminti corect diverse lucruri şi repetă la nesfârşit aceleaşi poveşti şi întrebări.

 

Printre simptomele bolii Alzheimer se numără şi această tendinţă a bolnavilor de a repeta la nesfârşit aceleaşi poveşti, pe fondul pierderii graduale a memorei. De asemenea, un alt simptom al Alzheimer e tremurul mâinilor, care poate fi observat şi la Charles. 

 

Alte simptome ale Alzheimer includ pierderea echilibrului şi incapacitatea de a mai lua decizii corecte. Practic - pe termen mediu şi lung - cei care suferă de Alzheimer uită cine sunt şi nu îşi mai recunosc nici măcar familia.

 

De asemenea, de curând revista People a anunţat că e pe cale să obţină un raport medical care confirmă faptul că Prinţul a fost diagnosticat cu Alzheimer. 

 

Foto: Prinţul Moştenitor Charles şi soţia sa, Ducesa de Cornwall

 

Charles, în vârstă de 69 de ani, a fost în ultima vreme subiect de presă şi prin prisma unor ciudăţenii pe care le-a dobândit de câţiva ani încoace şi care ii fac pe britanici să îi chestioneze sănătatea.

 

Metro scrie că monarhul vrea să doarmă bine pe oriunde călătoreşte, astfel că îşi cară cu el saltelele preferate. Şi asta nu e tot. Charles cară cu el peste tot şi scaunul său preferat de toaletă, dar şi hârtia igienică favorită. 

 

Prinţul Moştenitor mai cară cu el şi un dulap plin cu haine pentru că doreşte să se schimbe de cel puţin cinci ori pe zi, precum şi o colecţie uriaşă de fotografii cu peisaje scoţiene. 

 

De asemenea, Charles vorbeşte cu plantele şi a şi recunoscut acest lucru. ,,Îmi place să vorbesc cu plantele şi cu copacii, să le întreb lucruri şi să ascult ce au să-mi spună”, a spus el într-un interviu, după care a adăguat că face asta pentru a-şi păstra ,,sănătatea mintală intactă”.

 

"Pe Ducesa de Cornwall o sperie aceste ciudăţenii ale lui Charles, dar păstrează aparenţele, în Palatul Buckingham nu se vorbeşte niciodată despre asta.", ar fi spus o prietenă a Ducesei pentru Daily Mail.


Sursa: protv.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn