Google+

Bulgarii, revoltati pe politie dupa moartea jurnalistei. Ce s-a descoperit la locul crimei. Barbatul retinut ieri a fost eliberat - FOTO

Ucraineanul cu cetatenie romana retinut de autoritatile bulgare in ancheta deschisa dupa uciderea jurnalistei Viktoria Marinova a fost eliberat marti seara.Surse din poliţia română spun că nu s-a putut stabili o legătură între individ şi crimă. În schimb, autorităţile bulgare au arestat o altă persoană suspectată de comiterea crimei, care nu este cetăţean român.


Pe de altă parte, asasinarea brutală a declanşat un val de indignare în Bulgaria. Foarte mulţi oameni cred că dezvăluirile jurnalistei legate de corupţia din ţara vecină i-ar fi adus tinerei sfârşitul.

 

La trei zile după uciderea brutală a jurnalistei Viktoria Marinova, anchetatorii bulgari au anunţat un prim pas înainte făcut în ancheta.

 

Teodor Atanasov, şeful poliţiei din Ruse: “Avem în custodie o persoană al cărei alibi îl verificăm, dar pentru moment nu avem un suspect propriu-zis. E cetăţean român de origine ucraineană.”

 

Ulterior, surse din poliţia română au lămurit că bărbatul a fost găsit în apropiere de locul crimei şi nu a putut explica de ce se afla acolo. Acesta a fost motivul pentru care a fost considerat suspect şi reţinut pentru verificări. În cazul lui nu s-a putut stabili însă nicio legătură cu asasinatul. Aceleaşi surse afirmă însă că poliţiştii bulgari au reţinut între timp un alt suspect, despre care nu se cunosc deocamdată detalii.

 

Pe lângă şoc, crima a provocat un val de indignare în rândul bulgarilor, care s-au arătat revoltaţi de grabă cu care ministrul de interne şi surse din poliţie au declarat că asasinatul nu ar avea legătură cu activitatea jurnalistică a femeii şi că ar fi fost victima unui pacient scăpat de la un spital de boli mintale.

 

Opinia publică din Bulgaria s-a inflamat şi mai tare când ziariştii au găsit aici, la locul crimei, pe malul Dunării, un tricou pe care poliţiştii par să-l fi ignorat când au făcut cercetarea la faţa locului.

 

Acest lucru nu face decât să scadă şi mai mult încrederea oamenilor în autorităţi.

 

“Poate că acum ştiu mai clar ce s-a întâmplat. Nu putem fi siguri dacă doar se prefac sau chiar îşi fac treaba.”

 

 Pe de altă parte, cotidianul bulgar „Duma” a subliniat că ultima emisiune a Viktoriei Marinova a fost consacrată unui scandal despre corupţie şi fraudarea fondurilor europene, în care este implicată o companie apropiată premierului Boyko Borissov. Procurorii bulgari au deschis o anchetă pornind de la cazul prezentat de jurnalistă.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn