Ucraineanul cu cetatenie romana retinut de autoritatile bulgare in ancheta deschisa dupa uciderea jurnalistei Viktoria Marinova a fost eliberat marti seara.

Publicat:10.10.2018, 07:00Surse din politia româna spun ca nu s-a putut stabili o legatura între individ si crima. În schimb, autoritatile bulgare au arestat o alta persoana suspectata de comiterea crimei, care nu este cetatean român.


Pe de alta parte, asasinarea brutala a declansat un val de indignare în Bulgaria. Foarte multi oameni cred ca dezvaluirile jurnalistei legate de coruptia din tara vecina i-ar fi adus tinerei sfârsitul.

La trei zile dupa uciderea brutala a jurnalistei Viktoria Marinova, anchetatorii bulgari au anuntat un prim pas înainte facut în ancheta.

Teodor Atanasov, seful politiei din Ruse: “Avem în custodie o persoana al carei alibi îl verificam, dar pentru moment nu avem un suspect propriu-zis. E cetatean român de origine ucraineana.”

Ulterior, surse din politia româna au lamurit ca barbatul a fost gasit în apropiere de locul crimei si nu a putut explica de ce se afla acolo. Acesta a fost motivul pentru care a fost considerat suspect si retinut pentru verificari. În cazul lui nu s-a putut stabili însa nicio legatura cu asasinatul. Aceleasi surse afirma însa ca politistii bulgari au retinut între timp un alt suspect, despre care nu se cunosc deocamdata detalii.

Pe lânga soc, crima a provocat un val de indignare în rândul bulgarilor, care s-au aratat revoltati de graba cu care ministrul de interne si surse din politie au declarat ca asasinatul nu ar avea legatura cu activitatea jurnalistica a femeii si ca ar fi fost victima unui pacient scapat de la un spital de boli mintale.

Opinia publica din Bulgaria s-a inflamat si mai tare când ziaristii au gasit aici, la locul crimei, pe malul Dunarii, un tricou pe care politistii par sa-l fi ignorat când au facut cercetarea la fata locului.

Acest lucru nu face decât sa scada si mai mult încrederea oamenilor în autoritati.

“Poate ca acum stiu mai clar ce s-a întâmplat. Nu putem fi siguri daca doar se prefac sau chiar îsi fac treaba.”

 Pe de alta parte, cotidianul bulgar „Duma” a subliniat ca ultima emisiune a Viktoriei Marinova a fost consacrata unui scandal despre coruptie si fraudarea fondurilor europene, în care este implicata o companie apropiata premierului Boyko Borissov. Procurorii bulgari au deschis o ancheta pornind de la cazul prezentat de jurnalista.