Cadavrele a doi alpinişti islandezi au foost descoperite in Himalaya dupa 30 de ani de la disparitia lor, relateaza Daily Mail.

Publicat:12.12.2018, 10:43

Kristinn Runarsson şi Thorsteinn Gudjonssonau în vârsta de 27 de ani fost vazuţi ultima data în viaţa în octombrie 1988 pe muntele Pumori. Atunci au plecat împreuna cu alţi doi prieteni într-o expediţie lânga Everest.

Un alpinist american a dat recent peste cadavrele celor doi, la marginea unui gheţar de la graniţa Tibet - Nepal. Cel mai probabil cadavrele celor doi au coborât treptat odata cu retragerea gheţarului în ultimii 30 de ani.

Corpurile lor au fost aduse la Kathmandu unde au fost incinerate iar cenuşa lor adusa în Islanda. Nu se cunosc exact circumstanţele în care au murit cei doi alpinişti.

În buzunarul hainei pe care o purta unul dintre ei au fost gasite doua filme foto care au fost trimise la un specialist în Australia pentru a fi developate. Rudele şi prietenii cred ca ar putea ascunde indicii cu privire la cauzele morţii lor. În momentul dispariţiei lor, prietena unui dntre ei era însarcinata.