Google+

Canada ramane fara marijuana la doua zile dupa legalizarea ei. Reactia unei femei care a fumat pentru prima data

Canadienii aproape ca au epuizat stocurile de marijuana la doua zile dupa ce cannabisul a fost legalizat. In unele magazine se apeleaza la ajutorul politiei.

 

După ce sute de canadieni au ieşit pe străzi pentru a sărbători legalizarea marijuanei şi au făcut cozi la magazine, în unele zone din ţară nu se mai găseşte cannabis de cumpărat.

 

Alexandre, un tânăr de 30 de ani, a stat miercuri în Montreal 7 ore la o coadă pentru marijuana, la final nu a mai putut cumpăra, clienţii au fost rugaţi să plece iar poliţia a intervenit pentru a dispersa mulţimea fără incident, relatează Metro.

 

Alţi tineri au fost şocaţi de preţurile relativ ridicate, de la 5 dolari canadieni (16 de lei) pe gram în Quebec la 18 dolari canadieni ( 56 de lei) în Saskatchewan ( centrul Canadei).

 

 

Înainte de a fi legalizată preţul mediu pentru un gram era de 6,79 dolari canadieni (19 lei).

 

”În mod normal nu fumez, dar am spus să încerc pentru că este o zi istorică pentru Canada” a spus miercuri Genevieve, în vârstă de 41 de ani. Joi s-a întors să mai cumpere: ”Dumnezeule, este bombă!” a reacţionat ea.

 

În Ontario, cea mai populată provincie din Canada, au fost procesate în primele ore de la legalizare 38.000 de comenzi de marijuana în valoare de 750.000 de dolari, în timp ce în Quebec au fost 42.000 de comenzi atât online cât şi la magazine, depăşind toate aşteptările.

 

Canadienii au sărbătorit pe străzi legalizarea marijuanei în scop recreativ

 

După două zile, magazine din mai multe provincii au început să raporteze că au rămas fără marijuana. Statisticile oficiale spun că până la finalul anului în total 5,4 milioane de canadieni vor cumpăra marijuana legal.

 

Sursa: Metro


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn