Google+

Canicula se muta din Peninsula Iberica in Germania si Croatia

Efectele caniculei inca toropesc Peninsula Iberica. In Portugalia, pompierii se lupta in continuare cu flacarile, care au trimis 44 de persoane la spital.Temperaturile au început totuşi să coboare, pentru că valul de căldură s-a mutat deasupra Germaniei şi Croaţiei. Acum, autorităţile din cele două ţări au emis coduri roşii de caniculă.


Incendiul de pădure izbucnit vineri într-o zonă muntoasă din sudul Portugaliei a continuat să se extindă luni. Flăcările au înaintat rapid prin pădurile uscate de eucalipt şi pin, aflate pe dealurile inaccesibile care mărginesc plajele din regiunea Algarve.


Vâlvătaia a trecut pe la marginea unei localităţi şi a învăluit într-un fum dens cartierele mărginaşe. Câteva zeci de persoane au ajuns la Urgenţă cu probleme respiratorii, iar un hotel a fost evacuat preventiv.


Autorităţile au mobilizat în zona 1.100 de pompieri, 320 de vehicule şi 8 elicoptere de stingere a focului. Meteorologii au anunţat însă că temperaturile vor continua să scadă în zilele următoare.

 

Iar vestea i-a făcut pe pompieri să fie optimişti că vor reuşi să oprească înaintarea focului.


Pe de altă parte, în Spania, zilele toride de săptămâna trecută au provocat o invazie a meduzelor, în special pe coasta de sud. Pe o plajă din Malaga, sunt adunate în fiecare zi în jur de 200 de asemenea vietăţi marine. Autorităţile le-au transmis oamenilor să fie cu băgare de seamă, în apă şi pe nisip, că nu cumva să fie înţepaţi.


Între timp, căldura din sudul Franţei s-a mutat mai spre nord. Meteorologii au anunţat că la Paris şi Lyon se vor înregistra astăzi 36 de grade Celsius. Creşterea temperaturilor a adus şi agravarea poluării, aşa că, în mai multe oraşe, autorităţile au impus măsuri privind circulaţia alternativă a vehiculelor.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn