Hotii sunt din ce in ce mai indrazneti, iar uneori apeleaza la metode care frizeaza inconstienta. Sapte barbati sunt acuzati ca au furat mai multe bunuri din TIR-uri aflate in mers.

Publicat:11.12.2018, 06:23Dar nu oricum. Unul dintre ei a fost filmat atunci când se apropia, a urcat pe capota unei masini în plina viteza de spatele camionului vizat.
Prejudiciul se ridica la 50000 de euro, iar suspectii au fost adusi luni noapte la sediul Politiei Ilfov pentru audieri.


Imaginile surprinse de camera video montata pe autocamion arata cum la aproape 100 km pe ora, fara sa se gândeasca la pericol, unul dintre suspecti iese pe capota autoturismului si se apropie de TIR. Scopul era unul singur: sa fure, spun anchetatorii, bunurile aflate înauntru. Luni noapte au si reusit sa ia zeci de laptopuri si electrocasnice. Însa politistii erau pe urmele lor.


Totul s-a petrecut în jurul orei 22, între orasele Râmnicu Sarat si Focsani, dupa ce sapte indivizi, cu vârste cuprinse între 27 si 44 de ani, au urmarit un camion care plecase din Bucuresti si se îndrepta catre Chisinau. Doua autoturisme si o dubita au participat la jaf, fiecare cu un rol bine stabilit dinainte. Unul dintre ele se pozitiona în fata camionului ca sa îi faciliteze celui din spate furtul.

Suspectii au reusit sa sustraga mai multe laptopuri si produse electrocasnice în valoare de 50000 de euro, pe care apoi le depozitau în masinile proprii.

Hotii cascadori au ajuns în custodia politistilor de la Ilfov care îi monitorizau din august. Mai multe firme au reclamat ca le-a disparut marfa în timpul transportului.

Persoanele în cauza au fost prinse la scurt timp dupa savârsirea faptei pe centura municipiului Buzau de politistii serviciului de investigatii criminale Ilfov cu sprijinul politistilor din Buzau”, a transmis Ciprian Romanescu, IPJ Ilfov.

Pentru faptele lor risca o pedeapsa cu închisoarea de la unul pâna la cinci ani.