Google+

Cat costa si cum arata primul tractor suta la suta romanesc: „Ai clima, ai muzica” - FOTO/VIDEO

Renumitul tractor din Brasov s-a stins odata cu era comunista, iar pe locul vechii uzine a „rasarit” un mall.

 

După ani şi ani în care România nu a mai produs tractoare, o companie din Reghin promite să resusciteze această industrie şi a lansat primul tractor sută la sută românesc, botezat TAGRO.


În perioada de glorie, uzina „Tractorul” din Braşov fabrica un utilaj la fiecare 9 minute. Munceau pe atunci 25 de mii de angajaţi.


„Mândria construcţiilor de maşini” s-a stins cu ani în urmă, dar acum vor să „resusciteze” producţia cei de la IRUM Reghin, care l-au scos pe TAGRO: primul tractor sută la sută românesc.

 

 

Eduard Lucaci: „Încearcă să creeze şi un mediu mai atractiv pentru tineretul care vrea să lucreze într-un tractor. Ai climă, ai muzică. Colegii mei au exagerat şi au pus nişte boxe mai mari decât trebuia. Au zis că pentru fermierul român, care ascultă muzică populară la maxim, să fie bine.”

 

TAGRO este adresat fermierilor mici şi mijlocii, iar producătorii de la Reghin îşi propun să îl vândă şi în afara ţării. Promit să fie competitiv pe piaţa europeană pentru că va costa în jur de 35.000 de euro, spre deosebire de cele produse afară, care costă aproximativ 50.000 de euro.

 

Călin Alfianu, director dezvoltare cercetare: „Ar trebui să vină cu acest raport calitate - preţ avantajos. În proiectul ăsta, foarte multă lume a lucrat întâi cu inima şi apoi cu creierul.”

 

 Anul viitor, la Reghin vor fi produse 200 de tractoare, iar planul este că până în 2021 numărul lor să ajungă la 500 de tractoare.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn