O retea de spargatori originari din Romania, suspectati de comiterea a 25 de furturi in estul Frantei, a caror prada este evaluata la peste un milion de euro, a fost destructurata in urma unei anchete de un an, a declarat luni Jandarmeria din Besancon.

Publicat:10.10.2017, 05:58

Noua cetateni români, suspectati ca au comis 25 de spargeri în galerii comerciale în Rhône-Alpes, Bourgogne-Franche-Comté, Lorraine si în Centre, au fost retinuti marti în România, unde au fost inculpati si urmeaza sa fie extradati în Franta.

Ei vor fi extradati ”într-o luna”, pentru a fi interogati de judecatorul de instructie de la un tribunal din Besançon, a precizat Pascal Péresse, comandantul sectiei însarcinate cu cautari în oras.

Ei sunt suspectati ca au devalizat buticuri de bijuterii, ochelari, parfum si haine de marca, patrunzând în magazine si centre comerciale prin efractie.

Potrivit lui Péresse, suspectii faceau parte din echipe care ”vin în Franta numai cu scopul de a fura un maximum de obiecte usor de vândut pe piata neagra”.

Operatiunea, efectuata în comun de autoritatile judiciare si de politie din tara, a mobilizat peste 100 de politisti români.

Pe numele suspectilor a fost emis un mandat european de arestare.

În cursul perchezitiilor în România, anchetatorii au gasit suma de 20.000 de euro în numerar si obiecte furate în Franta, inclusiv haine, biuterii, chelari.

Sursa: News.ro