Crezand probabil ca o sa-l impresioneze, Donald Trump i-a pregatit lui Kim Jong-un un CD cu o piesa a lui Elton John, unul dintre cantaretii lui preferati.

Publicat:12.07.2018, 06:07Melodia aleasa l-a inspirat pe Trump sa-l numeasca pe Kim “omul-racheta”, pe vremea când cei doi îsi aruncau jigniri. Cadoul nu a ajuns deocamdata la destinatar pentru ca dictatorul nord-coreean a ales sa nu se întâlneasca cu secretarul de stat american care a facut recent o vizita la Phenian.


Când vine vorba de un cadou pentru un dictator care are totul, alegerea este greu de facut. Donald Trump a avut însa o idee - un CD cu o piesa a lui Elton John, care l-a inspirat, în vremuri tensionate, sa-i gaseasca lui Kim Jong-un o porecla.


“Omul-racheta. Piticania-racheta”, îl numea Donald Trump pe Kim Jong-un.


Trump si Kim au vorbit despre acest lucru la primul lor summit, de luna trecuta. Si, potrivit presei sud-coreene, presedintele american l-ar fi întrebat pe dictatorul nord-coreean daca stie cântecul lui Elton John. Kim a sustinut ca nu.


Asa ca Trump s-a gândit sa îi faca o surpriza si i-a trimis CD-ul prin secretarul american de stat, care a fost saptamâna aceasta la Phenian. Discul este si semnat. Nu de Elton John, ci de Donald Trump.

În cele din urma, oficialul american nu a fost invitat sa discute cu Kim.

“Nu i-au dat CD-ul. E la mine acum. O sa i-l dam la un moment dat”, spune Donald Trump.


Pe Twitter, cineva s-a întrebat amuzat - “Presedintele nostru pune muzica pe CD pentru un dictator?”. Pe altii i-a intrigat mesajul scris pe disc. Oare a fost “Te plac, dar nu ma prea pricep la cuvinte.” sau ”Å¢ine-ma strâns, micule dansator.”? - cum spune o alta piesa a lui Elton John.
“Elton John si cu mine suntem prieteni la catarama”, a spus preşedintele american.


Trump este un mare fan al cântaretului, desi, în campanie, artistul a sustinut-o pe Hillary Clinton.


În complicata relatie dintre Trump si Kim Jong Un, apelativele au variat între....


“Omul-racheta” şi “Domnule presedinte Kim. Presedintele Kim si cu mine...”


Pe de alta parte, versurile lui Elton John par sa ofere si câteva indicii privind momentul în care Phenianul va renunta la arsenalul sau nuclear.