Google+

Ce pensie are Traian Basescu, dupa ce a fost comandant de nava, primar si de doua ori presedinte al Romaniei

2.980 de lei romanesti ( circa 12 500 de lei moldovenesti ). Aceasta este pensia fostului presedinte Traian Basescu, la finalul unei cariere in care a fost comandant de nava, primar general al Bucurestiului si sef al statului roman, in doua mandate.

 

Basescu a comentat, la B1, noua Lege a pensiilor, care, spune el, nu rezolvă problema sistemului, dacă nu va rezolva şi chestiunea pensiilor speciale pe care le cataloghează drept „furt din bani publici", noteaza Libertatea.ro.

 

Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte. Cu asta am ieşit, vă aduc fluturaşul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost preşedinte are o pensie mai mică decât… Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei", a spus Traian Băsescu.

 

El a acuzat Guvernul PSD că a avut două linii – salarii şi pensii, şi „la amândouă a dat ţeapă”.

 

„Mărirea de 25% s-a făcut mutând controbuţiile, iar în ceea ce priveşte pensiile…Sunt pensionar, trebuia să primesc la 1 ianuarie o indexare de 5% plus 50% din creşterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit că a rămas că ne măreşte Olguţa pensiile în 2019", a spus, joi seară, la B1, fostul preşedinte Traian Băsescu.

 

CONTINUAREA O GASITI PE LIBERTATEA.RO


Sursa: Libertatea.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn