2.980 de lei romanesti ( circa 12 500 de lei moldovenesti ). Aceasta este pensia fostului presedinte Traian Basescu, la finalul unei cariere in care a fost comandant de nava, primar general al Bucurestiului si sef al statului roman, in doua mandate.

Publicat:12.10.2018, 09:20

Basescu a comentat, la B1, noua Lege a pensiilor, care, spune el, nu rezolva problema sistemului, daca nu va rezolva si chestiunea pensiilor speciale pe care le catalogheaza drept „furt din bani publici", noteaza Libertatea.ro.

Am iesit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de nava, fost ministru, fost primar general, fost presedinte. Cu asta am iesit, va aduc fluturasul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru ca e la pensii speciale. Deci, un fost presedinte are o pensie mai mica decât… Daca ai fost 10 ani presedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de nava, ai 2.980, daca ai fost tortionar, iesi cu 5.500 de lei", a spus Traian Basescu.

El a acuzat Guvernul PSD ca a avut doua linii – salarii si pensii, si „la amândoua a dat teapa”.

„Marirea de 25% s-a facut mutând controbutiile, iar în ceea ce priveste pensiile…Sunt pensionar, trebuia sa primesc la 1 ianuarie o indexare de 5% plus 50% din cresterea salariului mediu brut pe economie. N-am primit ca a ramas ca ne mareste Olguta pensiile în 2019", a spus, joi seara, la B1, fostul presedinte Traian Basescu.

CONTINUAREA O GASITI PE LIBERTATEA.RO