Google+

Ce s-a intamplat cu sotul Reginei, la cateva saptamani dupa ce s-a rasturnat cu masina - FOTO

In varsta de 97 de ani, prinţul Philip al Marii Britanii, sotul reginei Elisabeta a II-a, a renuntat la sofat. Luna trecuta acesta provocase un accident.

 

Prinţul Philip a dat curs unei petiţii iniţiate în mediul online şi şi-a predat permisul de conducere. Suveranul, care provocase un accident rutier la mijlocul lunii trecute, devenise ţinta ironiilor conaţionalilor săi. Mulţi dintre britanici au pus la îndoială capacităţile sale de a conduce şi i-au cerut să renunţe la şofat, din cauza vârstei sale înaintate.

 

Un purtător de cuvânt al Casei Regale Britanice a confirmat că prinţul a luat decizia de a nu mai conduce autovehicule.

 

„După o analiză atentă, ducele de Edinburgh a luat decizia de a preda din proprie iniţiativă permisul de conducere”, a declarat oficialul, citat de vanityfair.com

 

 

Reacţia prinţului Philip vine în contextul în care mulţi britanici i-au cerut să lase volanul, din cauză că vârsta înaintată nu-l mai ajută să aibă reacţiile unui şofer tânăr. 

 

Soţul reginei Elisabeta a II-a a provocat un accident rutier la jumătate lunii ianuarie, în urma căruia două persoane din altă maşină au fost rănite. Prinţul Philip a stârnit mânia britanicilor după ce a părăsit locul accidentului, la recomandarea poliţiei.

 

Mai mult decât atât, suveranul a fost văzut la volan la două zile de la incident, însă fără a purta centura de siguranţă. Prinţul şi-a cerut iertare pentru accidentul provocat, însă a făcut-o cu întârziere, iar acest lucru i-a supărat şi mai tare pe britanici. 

 


Într-o scrisoare pe care i-a trimis-o uneia dintre victimele accidentului, prinţul şi-a exprimat dezamăgirea pentru a-i fi provocat această suferinţă. „Îmi pot explica doar că nu am văzut maşina venind şi sunt chinuit de remuşcări din cauza consecinţelor”, i-a scris acesta Emmei Fairweather, care s-a ales cu o fractură la nivelul încheieturii mâinii.

 

În urma accidentului, autoturismul prinţului s-a răsturnat, însă acesta a scăpat fără răni grave.  


Sursa: sport.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn