Oamenii de stiinta au incercat sa afle care este impactul folosirii excesive a gadgeturilor pentru un copil.

Publicat:18.12.2018, 06:42

Potrivit unor cercetari de 300 de milioane de dolari realizate de National Institute of Health privind efectele dispozitivelor tehnologice asupra copiilor, 7 ore de utilizare pe zi a telefonului mobil, tabletei sau PC-ului pot afecta destul de mult creierul.

Studiul a monitorizat 11.000 de copii cu vârste cuprinse între 9 şi 10 ani, iar în cazul celor mici care folosesc timp de 7 ore aceste gadgeturi rezultate arata o schimbare alarmanta a dezvoltarii cortexului cerebral.

Potrivit Daily Mail, cortexul celor mici se subţiaza, ceea ce duce mai departe la scaderea capacitaţilor de a memora, dar şi a IQ-ului.

În clipa de faţa, specialiştii nu vor sa traga o concluzie clara, însa spun ca  sunt evidente semnele a unor legaturi între gadgeturi şi dezvoltarea celor mici.

„Înca nu ştim sa spunem daca este un efect al orelor în care copilul sta cu ochii într-un ecran, dar ce ştim este cum arata creierul unui copil care petrece mult timp în faţa gadgeturilor”, a declarat doctorul Gaya Downling, unul dintre specialiştii care conduc acest studiu.