Cei 5 politisti americani ucisi de un lunetist la Dallas au fost comemorati de zeci de oameni. Rude, prieteni, dar si straini si-au dat intalnire pentru a depune flori si a aprinde lumanari. La ceremonie au participat si oficiali americani. Printre cei prezenti a fost si familia Obama, Joe Biden dar si George Bush, care a fost surprins...dansand in timpul slujbei de pomenire.

Publicat:13.07.2016, 13:37

Incidentul a fost surprins de camerele de filmat in timpul slujbei de comemorare. Din imagini se vede cum, tinandu-se de mana cu ceilalti oficiali, George Bush a inceput sa danseze. Imediat, fapta a starnit zambete, asa ca Michelle si Barack Obama abia de s-au retinut ca sa nu rada. Totusi, peste cateva clipe Bush a luat o pozitie potrivita cauzei si a tinut un discurs in fata multimii.

George BUSH, EX-PRESEDINTE SUA: "Astazi, natiunea plânge. Cei care iubesc orasul Dallas si îl numesc ”casa” au pierdut 5 membri ai familiei. Vedem membri ai fortelor de ordine în fiecare zi si îi consideram prieteni. Si noi stim, la fel ca si fiecare american, ca curajul lor este protectia si scutul nostru."

Barack OBAMA, PRESEDINTE SUA: "Trebuie sa ne împotrivim unei astfel de disperari. Sunt aici ca sa insist asupra faptului ca noi nu suntem atât de divizati pe cât se pare. Stiu acest lucru, pentru ca cunosc America."

Familiile indurerate si prietenii celor 5 politisti ucisi au depus flori si s-au rugat pentru apropiatii lor. La ceremonie au venit si sute de colegi, in semn de solidaritate. Unul dintre cei raniti la tragicul eveniment de la Dallas a povestit cum s-a intamplat totul.

"L-am prins si l-am scos din linia de foc. A fost un ofiter, Brent Thompson, care a fost prieten cu mine. Am încercat orice ajutor medical, însa era prea târziu. L-am dus într-un vehicul si a plecat de acolo."

Tragedia a avut loc saptamana trecuta, in timpul unei manifestatii, cu sloganul “Viata oamenilor de culoare conteaza”. Atunci, un lunetist a deschis focul, a impuscat mortal 5 politisti si a ranit alti 9, pentru a-i razbuna pe afroamericanii care au cazut victime brutalitatii fortelor de ordine americane.