Cel putin 10 persoane si-au pierdut viata si numeroase case au fost avariate dupa un nou cutremur, cu magnitudinea 6,9, care a lovit insula indoneziana Lombok in timpul noptii, a informat luni un oficial, citat de DPA.

Publicat:20.08.2018, 12:09Seismul, produs duminica târziu, a avut loc la doua saptamâni dupa un cutremur devastator, soldat cu sute de morti si peste 400.000 de sinistrati pe aceasta populara insula turistica, relateaza Agerpres.

Cinci victime au fost înregistrate pe insula vecina, Sumbawa, iar cel putin 24 de persoane au fost ranite, a indicat Sutopo Nugroho, purtatorul de cuvânt al Agentiei pentru pentru gestionarea dezastrelor.

“Oamenii stateau afara si în adaposturi temporare (în urma cutremurelor anterioare) atunci când s-a produs seismul, astfel ca multe decese au fost evitate”, a precizat el.

Alimentarea cu curent electric s-a întrerupt în Lombok în urma seismului, facând dificil de evaluat amploarea daunelor, a declarat Nugroho mai devreme. Cutremurul a fost urmat de cel putin sapte replici.

Potrivit Institutului american de geofizica (The United States Geological Survey), seismul s-a produs la o adâncime de 20 de kilometri, la 62 de kilometri nord-est de orasul Mataram.

Un alt cutremur, cu magnitudinea 6,5, a fost înregistrat mai devreme duminica, producând darâmarea mai multor case, deja avariate în urma seismelor anterioare, si alunecari de teren, a precizat Nugroho.

Pe 5 august, un cutremur cu magnitudinea 6,9 a lovit insula Lombok, soldându-se cu 460 de morti, circa 7.800 de raniti si peste 417.000 de sinistrati. Daunele cauzate de acest dezastru sunt asteptate sa depaseasca 500 de milioane de dolari, potrivit Agentiei mentionate.