Agentii FSB au lichidat o celula terorista ISIS in republica Tatarstan din Federatia Rusa, anunta serviciul de securitate al Kremlinului.

Publicat:31.10.2018, 06:23FSB a difuzat si un video în care este surprinsa arestarea unora dintre suspecti. Membrii gruparii, care ar fi fost coordonata de la distanta de catre Statul Islamic, sunt acuzati ca pregateau mai multe atentate de proportii pe teritoriul Rusiei si intentionau apoi sa li se alature jihadistilor din Siria, se afirma în comunicatul serviciului rus.


Ei ar fi recrutat în ISIS mai muti tineri radicalizati si si-ar fi procurat arme. Unul dintre suspectii de terorism a fost prins în flagrant în timp ce voia sa ia arme dintr-o ascunzatoare. Alti 6 jihadisti si 11 persoane aflate „sub influenta acestora” au fost retinuti.


La perchezitii s-au descoperit atât arme, cât si munitie, materiale extremiste si însemne ale Statului Islamic. Liderul gruparii ar fi un cetatean rus, cu domiciliul în Neberejnâie Celnâi, regiunea Tatarstan, care mai are o condamnare pentru propaganda în favoarea ISIS.