Google+

Cine este femeia care a cheltuit 16 milioane de £ la celebrul magazin Harrods

Presa britanica a dezvaluit identitatea unei femei care a cheltuit 16 milioane de lire sterline la celebrul si luxosul magazin Harrods din Knightsbridge, Londra, Anglia.

 

Zamira Hajiyeva a ajuns una dintre ţintele noii legi anticorupţie din Marea Britanie. Femeia de 55 de a ani a cheltuit pe durata a 10 ani 16 milioane de lire doar la magazinul de lux Harrods.

 

Originară din Azerbaijan, Zamira Hajiyeva este soţia unui fost bancher. Într-o singură zi Zamira a cheltuit 150.000 de lire sterline la faimosul magazin.

 

Femeia a pierdut procesul prin care solicita să rămâna anonimă după ce presa britanică a cerut ca publicul să ştie toate detaliile din acest caz.  Zamira riscă să piardă casa de 15 milioane de lire de lângă Londra dacă nu poate dovedi sursa averii ei în faţa judecătorilor britanici.

 

În baza unui ordin judecătoresc numit în regat Unexplained Wealth Order, Zamira şi soţul ei Jahangir Hajiyev trebuie să explice judecătorilor de unde au avut bani pentru a cumpăra casa imensă din cartierul londonez, exclusivist, Knightsbridge.

 

Legea, o premieră în Regatul Unit, are scopul de a-i depista pe oficialii străini suspecţi de corupţie care ar fi spălat în Marea Britanie bani furaţi.

 

Soţul Zamirei, Jahangir Hajiyev a fost director la Banca Internaţională din Azerbaijan. În 2016 a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru fraudă şi delapidare cu un prejudiciu de zeci de milioane de lire.

 

Soţia sa a cheltuit o mică avere la Harrods pe durata a 10 ani. Doar într-o singură zi a cumpărat produse Boucheron în valoare de 150.000 de lire. Cu o altă ocazie a cheltuit 100.000 de lire pe bijuterii Cartier.

 

În total, la cursul actual, suma cheltuită de femeie pe durata a 10 ani la faimosul magazin se ridică la 42 milioane de dolari, potrivit BBC

 

Sursa: BBC


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn