Presa britanica a dezvaluit identitatea unei femei care a cheltuit 16 milioane de lire sterline la celebrul si luxosul magazin Harrods din Knightsbridge, Londra, Anglia.

Publicat:11.10.2018, 05:54

Zamira Hajiyeva a ajuns una dintre ţintele noii legi anticorupţie din Marea Britanie. Femeia de 55 de a ani a cheltuit pe durata a 10 ani 16 milioane de lire doar la magazinul de lux Harrods.

Originara din Azerbaijan, Zamira Hajiyeva este soţia unui fost bancher. Într-o singura zi Zamira a cheltuit 150.000 de lire sterline la faimosul magazin.

Femeia a pierdut procesul prin care solicita sa ramâna anonima dupa ce presa britanica a cerut ca publicul sa ştie toate detaliile din acest caz.  Zamira risca sa piarda casa de 15 milioane de lire de lânga Londra daca nu poate dovedi sursa averii ei în faţa judecatorilor britanici.

În baza unui ordin judecatoresc numit în regat Unexplained Wealth Order, Zamira şi soţul ei Jahangir Hajiyev trebuie sa explice judecatorilor de unde au avut bani pentru a cumpara casa imensa din cartierul londonez, exclusivist, Knightsbridge.

Legea, o premiera în Regatul Unit, are scopul de a-i depista pe oficialii straini suspecţi de corupţie care ar fi spalat în Marea Britanie bani furaţi.

Soţul Zamirei, Jahangir Hajiyev a fost director la Banca Internaţionala din Azerbaijan. În 2016 a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru frauda şi delapidare cu un prejudiciu de zeci de milioane de lire.

Soţia sa a cheltuit o mica avere la Harrods pe durata a 10 ani. Doar într-o singura zi a cumparat produse Boucheron în valoare de 150.000 de lire. Cu o alta ocazie a cheltuit 100.000 de lire pe bijuterii Cartier.

În total, la cursul actual, suma cheltuita de femeie pe durata a 10 ani la faimosul magazin se ridica la 42 milioane de dolari, potrivit BBC

Sursa: BBC