Google+

Principalul suspect al atacului din Barcelona, Driss Oukabir s-ar fi predat la Politie. Declaratia bulversanta facuta - FOTO

Suspectul din fotografia facuta publica de autoritatile spaniole, Driss Oukabir, de origine marocana, s-ar fi predat singur la Politie, in Ripoll, Girona, dupa ce si-a vazut poza difuzata de media, relateaza presa spaniola.Potrivit unor televiziuni şi publicaţii spaniole, între care TVE şi La Vanguardia, el le-a spus ofiţerilor că i s-au furat documentele de identitate şi, de fapt, nu se afla în furgoneta care a intrat în mulţime. Oukabir îl acuză pe fratele lui că i-a furat actele.

 

El a mai spus că vehiculul ar fi fost închiriat cu actele lui, însă nu el a făcut-o.

 

Poliţia verifică informaţiile furnizate de acesta.

 

Driss Oukabir, de 28 de ani, s-a născut în Maroc şi locuieşte în oraşul Ripoll, situat la 80 de kilometri de Barcelona. Pagina de Facebook a bărbatului a fost închisă la scurt timp după ce poliţia i-a făcut publică identitatea, întrucât fusese inundată de comentarii injurioase şi raportări.

Pe Facebook, Oukabir scrisese că a locuit înainte în Marsilia, Franţa, relatează El Pais.

 

De asemenea, printre postările sale de pe reţeaua de socializare se numărau mai multe cu caracter antisemit, dar şi un clip de propagandă nazistă, o postare despre musulmani şi mai multe clipuri cu muzică marocană.

 

Driss Oukabir are antecedente penale, fiind acuzat de violenţă domestică. Este rezident cu acte în regulă în Spania.

 

 


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn