Google+

Ciocniri intre migranti si politistii mexicani. Autoritatile au folosit gaze lacrimogene

Caravana migrantilor plecati in masa din tarile Americii Centrale in speranta ca vor ajunge in Statele Unite a fost oprita la granita de sud a Mexicului.

 

Mii de oameni au fost blocaţi pe podul de peste râul care separă Guatemala de Mexic. Şi au fost ciocniri cu forţele de securitate mexicane.

 

Migranţii cei mai mulţi din Honduras spun că fug de violenţă şi sărăcie. “Nu aveţi ce căuta în America.” - i-a avertizat preşedintele Donald Trump, care a declarat că la nevoie, este dispus să mobilizeze armată ca să oprească valul de migranţi.

 

Primii migranţi care au ajuns pe pod au încercat să formeze o coadă ordonată. Dar asta a durat doar câteva minute - pentru că din urmă veneau tot mai multe persoane - cu miile. Din reacţiile oamenilor se putea vedea un amestec de exuberanţa, frustrare şi hotărâre.

 

Au fost ciocniri cu poliţiştii mexicani, care au folosit bastoanele şi gazele lacrimogene. După o jumătate de ora de tensiune, mulţimea s-a liniştit. Unii au sărit de pe pod în apele răului care separa Guatemala de Mexic.

“Mesajul nostru este acesta: nu suntem nişte infractori”. Venim aici pentru că vrem să muncim. Vrem locuri de muncă, o viaţă mai bună. De aceea suntem aici.

 

Înţelegi că preşedintele Trump va folosi aceste imagini cu mii de oameni năvălind peste graniţă împotriva voastră. Va arăta lumii aceste imagini şi va spune: “Vedeţi, e înfricoşător!”

 

E politică.

 

Donald Trump este un Antihrist. Dacă nu se va pocăi, va ajunge în Iad. Nu suntem infractori. Suntem muncitori şi luptători.”

 

Donald Trump: “Sunt nişte oameni răi cei care vor să vină. Nu sunt nişte copilaşi, nişte îngeraşi care vor să vină în ţara noastră. Sunt nişte infractori înrăiţi. Şi nu le vom permite să vină la noi.

 

Pe de altă parte, preşedintele Donald Trump a mulţumit Mexicului pentru eforturile pe care le face ca să oprească valul de migranţi.

 

Enrique Pena Nieto, preşedintele Mexicului: “Mexicul nu permite şi nu va permite intrări neregulate în ţară şi cu atât mai puţin forţarea graniţei.”

 

Doar câteva femei şi unii copii au fost lăsaţi de poliţia mexicană să treacă graniţa. De pildă, această mamă din Honduras a primit acordul de a înainta. Spune că soţul ei a fost ucis de traficanţii de droguri. Avea cu ea un copil, dar alţi trei rămăseseră dincolo de râu.

 

“Ai auzit că preşedintele Trump nu mai vrea alţi migranţi. Chiar a separat familiile care au încercat să vină în America. Şi noi ce să facem?”


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn