Panica - la o statie de metrou din Londra, in aceasta dimineata. Pasagerii au fost speriati de o explozie, produsa intr-o garnitura de tren. Cel putin 22 de persoane au fost ranite, 18 dintre ele fiind spitalizate dupa ce au suferit arsuri. Politia presupune ca este un atac terorist si il cauta pe autorul acestuia.

Publicat:15.09.2017, 10:32

"Este un bagaj in flacari...”

Din imaginile surprinse de martori si din declaratiile lor, se pare ca dispozitivul explozibil a fost ascuns intr-o galeata alba, care a fost amplasata langa una din usile de acces in metrou. Era putin peste ora opt dimineata cand s-a produs deflagratia. La acea ora majoritatea pasagerilor se indrepta la munca. Cand au auzit explozia, oamenii s-au speriat si, panicati, s-au grabit spre iesire.

"Cand ma apropiam de statie, toata lumea se imbulzea. Oamenii nici macar nu alergau, ei cadeau unii peste altii.”

”Trenul era plin – tineri, batrani, copii care mergeau la scoala.”

Statia de metrou a fost inchisa, iar circulatia oprita. Dupa explozie, politia a inceput cercetarile la fata locului si a anuntat ca este vorba despre un atac terorist.

Mark ROWLEY, POLITIST: ”A fost vorba despre o detonare a unui dispozitiv exploziv improvizat. Dupa cum ati vazut, exista rapoarte privind 18 persoane ranite, cele mai multe au suferit arsuri.”

Ranitii au fost dusi la un spital din apropiere. Medicii spun ca viata lor nu este in pericol. Deocamdata nu a fost retinut niciun suspect.