Google+

CNN: De ce este uraganul Michael un ”monstru” cum nu s-a mai vazut - VIDEO

Uraganul Michael ar putea deveni cea mai puternica furtuna care loveste Florida in ultimii 100 de ani, relateaza CNN. Miercuri seara uraganul a lovit uscatul in Florida unde vantul a atins aproape 250 de km/h.

 

Autorităţile din SUA, specialiştii şi presa americană lansează avertizări în lanţ în legătură cu unul dintre cele mai devastatoare uragane din ultimii 100 de ani.

 

Autorităţile din Florida au emis un avertisment anunţând că Michael, o furtună tropicală de categoria 4 care s-a format în Golful Mexic, ar putea deveni cel mai devastator uragan din ultimii 100 de ani care loveşte partea nordică a acestui stat american.

 

 

Până şi cei mai afectaţi de uragane susţin că nu au mai văzut aşa ceva comentează CNNcare avertizează că Uraganul Michael este pe cale să ajungă ”un monstru cum nu s-a mai văzut”.

 

De ce? Uraganul ar putea declanşa tornade în mai multe state americane şi ar putea afecta oraşe la aflate la distanţă mare faţă de costa americană. Multe uragane işi pierd titlu după ce ajung pe uscat, nu este şi cazul lui Michael, notează CNN. Experţi citaţi de CNN prezic ”pereţi de apă” de 4 metri înălţime formaţi deasupra oceanului. De parcă nu era suficient, nord-estul Floridei este bogat în păduri de pin iar copacii ar putea fi smulşi şi transformaţi în adevărate proiectile de un vânt care bate cu 225 de km/h.

 

Michael generează deja vânturi cu viteze ce au atins 230 de kilometri pe oră şi a fost plasat în categoria 4. Un val de ploi abundente, reprezentând extremitatea uraganului şi aflat la o distanţă de 320 de kilometri faţă de ochiul uraganului, s-a abătut deja asupra regiunilor de coastă ale statului Florida.

 

Guvernatorul Floridei Rick Scott a spus că Michael ar putea deveni cel mai devastator uragan care a atins vreodată coasta vestică a Floridei din Golful Mexic. Guvernatorul american a mobilizat 2.500 de membri ai Gărzii Naţionale, iar peste 1.000 de muncitori ai companiilor de utilităţi au fost plasaţi în regim de aşteptare pentru a repara liniile de electricitate ce vor fi doborâte de acest uragan.

 

 

“Din păcate, uraganul Michael este un uragan de cel mai grav tip”, a declarat Brock Long, directorul Federal Emergency Management Agency, miercuri, într-o conferinţă de presă. “Nu doar Florida, ci şi Georgia trebuie să se pregătească pentru întreruperi ale alimentării cu electricitate care vor dura mai multe săptămâni, în perioada în care acest front atmosferic îşi continuă deplasarea”, a adăugat el.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn