Uraganul Michael ar putea deveni cea mai puternica furtuna care loveste Florida in ultimii 100 de ani, relateaza CNN. Miercuri seara uraganul a lovit uscatul in Florida unde vantul a atins aproape 250 de km/h.

Publicat:11.10.2018, 05:38

Autoritaţile din SUA, specialiştii şi presa americana lanseaza avertizari în lanţ în legatura cu unul dintre cele mai devastatoare uragane din ultimii 100 de ani.

Autoritatile din Florida au emis un avertisment anunţând ca Michael, o furtuna tropicala de categoria 4 care s-a format în Golful Mexic, ar putea deveni cel mai devastator uragan din ultimii 100 de ani care loveste partea nordica a acestui stat american.

Pâna şi cei mai afectaţi de uragane susţin ca nu au mai vazut aşa ceva comenteaza CNNcare avertizeaza ca Uraganul Michael este pe cale sa ajunga ”un monstru cum nu s-a mai vazut”.

De ce? Uraganul ar putea declanşa tornade în mai multe state americane şi ar putea afecta oraşe la aflate la distanţa mare faţa de costa americana. Multe uragane işi pierd titlu dupa ce ajung pe uscat, nu este şi cazul lui Michael, noteaza CNN. Experţi citaţi de CNN prezic ”pereţi de apa” de 4 metri înalţime formaţi deasupra oceanului. De parca nu era suficient, nord-estul Floridei este bogat în paduri de pin iar copacii ar putea fi smulşi şi transformaţi în adevarate proiectile de un vânt care bate cu 225 de km/h.

Michael genereaza deja vânturi cu viteze ce au atins 230 de kilometri pe ora si a fost plasat în categoria 4. Un val de ploi abundente, reprezentând extremitatea uraganului si aflat la o distanta de 320 de kilometri fata de ochiul uraganului, s-a abatut deja asupra regiunilor de coasta ale statului Florida.

Guvernatorul Floridei Rick Scott a spus ca Michael ar putea deveni cel mai devastator uragan care a atins vreodata coasta vestica a Floridei din Golful Mexic. Guvernatorul american a mobilizat 2.500 de membri ai Garzii Nationale, iar peste 1.000 de muncitori ai companiilor de utilitati au fost plasati în regim de asteptare pentru a repara liniile de electricitate ce vor fi doborâte de acest uragan.

“Din pacate, uraganul Michael este un uragan de cel mai grav tip”, a declarat Brock Long, directorul Federal Emergency Management Agency, miercuri, într-o conferinta de presa. “Nu doar Florida, ci si Georgia trebuie sa se pregateasca pentru întreruperi ale alimentarii cu electricitate care vor dura mai multe saptamâni, în perioada în care acest front atmosferic îsi continua deplasarea”, a adaugat el.