Google+

CNN: Virusul periculos la care Meghan Markle isi expune viitorul copil, din cauza vizitei in Pacific

Printul Harry al Marii Britanii si sotia sa Meghan si-au inceput luni primul tur in afara tarii. Ducii de Sussex vor vizita inclusiv arhipelagurile Tonga si Fiji, unde exista riscul de contaminare cu virusul zika.Acesta este periculos pentru Meghan Markle, în condiţiile în care aceasta este însărcinată cu primul copil al cuplului regal.

 

Potrivit unei surse citate de CNN, Palatul Kensington a luat în considerare acest aspect înainte ca Meghan să plece în turul oficial alături de soţul ei, însă cei doi nu şi-au schimbat progamul.

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Centrul american de Control şi Pevenţie a Bolilor stătuieşte femeile însărcinate să evite călătoriile pe cele două insule. Totodată, Ministerul de Externe al Marii Britanii sugerează că femeile ar trebui să amâne orice călătorie care nu este urgentă, până după naştere, informează CNN.

 

Centrul pentru Control şi Prevenţie a Bolilor (CDS) încadrează Fiji şi Tonga în „zonele cu risc de infectare cu virusul Zika.”

 

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tonga este în categoria 1 de risc, fiind o epidemie în curs, în timp ce Fiji face parte din categoria 2. Potrivit Ministerului Sănătăţii, niciun caz de infectare cu virusul Zika nu a fost raportat în acest an, în Fiji, iar în 2017 a fost înregistrat un singur caz.

 

„Sunt riscuri în aceste ţări, dar nu riscuri ridicate”, a spus Adam Kucharski, profesor şi epidemiolog la Şcoala Londoneză de Igienă şi Medicină Tropicală.

 

Potrivit acestuia, majoritatea cazurilor au fost în registrate în 2016, însă riscul este scăzut în prezent.

 

„Încă există posibilitatea de contaminare cu virusul zika, însă este mai scăzut decât anterior”, a mai spus el.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn