Google+

Coalitia condusa de SUA ar fi bombardat un obiectiv-cheie al regimului Assad. Pentagonul neaga - FOTO

Coalitia condusa de Statele Unite a lansat atacuri asupra unor pozitii ale regimului Bashar al-Assad in estul Siriei, relateaza AFP, citand presa de stat. Surse oficiale americane au declarat ca nu exista rapoarte despre incidente armate in regiune.

 

Avioane de luptă ale coaliţiei conduse de Statele Unite în Siria au bombardat poziţii ale armatei siriene din provincia Deir ez-Zor, din estul ţării, a relatat agenţia de presă de stat, SANA.

 

”Câteva din poziţiile noastre militare au fost lovite în această dimineaţă într-un atac desfăşurat de avioane de luptă ale coaliţiei americane” a anunţat o sursă militară pentru SANA.

 

Atacul a avut loc, joi, la scurt timp după miezul nopţii. SANA a raportat că avioanele coaliţiei conduse de SUA au provocat daune materiale minore.

Anterior, grupul Hezbollah din Liban, un beneficiar al fondurilor regimului Bashar Al-Assad, a anunţat că rachetele coaliţiei au vizat două poziţii militare siriene, inclusiv T2, una dintre cele mai importante instalaţii de pompare a ţiţeiului de lângă graniţa irakiană, considerată un obiectiv-cheie al regimului de la Damasc.


O sursă oficială americană a negat, însă, că Statele Unite ar fi condus un atac aerian în Siria.

 

“Nu ni s-a raportat nicio operaţiune militară a efectivelor ameriane împotriva forţelor regimului Bashar al-Assad”, a declarat căpitanul Bill Urban, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Central al SUA, pentru Reuters.

 

 

Un alt reprezentant al Pentagonului, a declarat sub protecţia anonimatului, că nu există niciun raport al vreunui atac aerian în regiunea Deir Ezzor, potrivit The Jerusalem Post.

 

Săptămâna trecută, Forţele Democrate Siriene SDF au anunţat că au preluat controlul asupra unei foste baze jihadiste, situată pe râul Eufrat, lângă graniţa siriano-irakiană, apropiindu-se de un teritoriu controlat de guvernul Bashar Al-Assad.

 

 

Siria a fost, recent, ţinta unor atacuri militare din partea Israelului, care, la începutul lunii mai. Armata israeliană a utilizat 28 de avioane şi a lansat 70 de rachete asupra infrastructurii iraniene în Siria, a afirmat Ministerul Apărării rus, precizând că jumătate dintre rachete au fost distruse de sistemul de apărare antiaerian sirian.

 

’28 de avioane israeliene F-15 şi F-16 au participat la lovituri şi au tras 60 de rachete de tipul ‘aer-sol’ asupra mai multor regiuni siriene’, în timp ce alte peste 10 rachete de tipul ‘sol-sol’ au fost lansate ‘dinspre Israel’, conform instituţiei de apărare a Rusiei, într-un comunicat citat de agenţiile de presă ruse.

 

Ministerul Apărării rus consideră că, ‘sub pretextul de a ‘răspunde’ la tirurile vizând poziţii israeliene în (Platoul) Golan’, aceste lovituri au avut loc la 10 mai între 01:45 şi 03:45, ora locală. 

 

Aceste lovituri au vizat ‘poziţii ale forţelor iraniene şi poziţii legate de sistemul de apărare antiaerian sirian în zona Damascului şi în sudul Siriei’, conform comunicatului.

 

‘Prejudiciile provocate forţelor iraniene şi infrastructurii militare şi civile siriene sunt în curs de evaluare’, se menţionează în text.

 

Sursa: AFP


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn