Google+

Copilul de 5 ani care si-a scris propriul necrolog: ”Ne vedem mai tarziu!”

Cazul dureros al unui baietel de 5 ani, care si-a scris propriul necrolog, a ajuns in atentia presei internationale. 
Pe 6 iulie 2018, Garrett Matthias a încetat din viaţă. Micuţul suferea de un cancer extrem de rar, care i-a atacat oasele şi nervii cranieni.


Înainte de a muri, Garrett şi-a scris propriul necrolog, povestind lucrurile pe care le-a îndurat în timpul tratamentului, dar relatând în acelaşi timp şi cu umor diverse momente din viaţa sa.

 

Necrologul scris de copil, ajutat şi de părinţi:

Mă numesc Garrett Michael Boofias şi am 5 ani. Adresa mea: sunt un Bulldog! Culoarea mea preferată: albastru... şi roşu, negru şi verde. Supereroul meu preferat: Batman, şi Thor, Iron Man, Hulk şi Cyborg. Când o să fiu mare vreau să mă fac boxer.

 

Cel mai mult iubesc: să mă joc cu sora mea, iepurele meu albastru, muzica rock, Lego, prietenii care au grijă de mine, Batman.

 

Cel mai mult urăsc: pantalonii! Cancerul mizerabil şi stupid. Acele. Când o să mor: o să fiu o gorilă şi o să arunc cu murdărie spre tati.

 

Incinerat sau îngropat: incinerat (ca mama lui Thor) şi să mă transform într-un copac, în care să locuiesc când o să fiu o gorilă.

 

Înmormântare privată sau cu mulţi invitaţi: înmormântările sunt triste. Vreau 5 case gonflabile (pentru că am 5 ani), pe Batman şi îngheţată.

 

La fel ca în Asgardia, vor fi artificii după apusul soarelui.

 

O a doua înmormântare va avea loc mai târziu, după ce părinţii îşi vor da seama cum pot transforma cenuşa într-un copac, pe care să-l planteze într-o zonă protejată.

 

Donaţii pot fi făcute AICI.

 

Le suntem recunoscători medicilor, asistentelor, cântăreţilor, specialiştilor, terapeuţilor şi voluntarilor care au muncit încontinuu pentru a-l vindeca pe Garrett. Cancerul este urât, o bestie care lasă în urma ei numai distrugere. Cancerul omoară, la fel ca pe Garrett sau ca în alte cazuri din trecut. Cei care sunt ”norocoşi” şi supravieţuiesc îndură apoi efectele secundare şi stau cu teamă că se va întoarce. Vom lupta pentru un tratament până când cancerul nu va mai fura copilăria niciunui copil, până când niciun frate nu îşi va mai pierde prietenul cel mai bun, până când niciun părinte nu-şi va mai îngropa copiii.

 

Garrett a îndurat 9 luni de chin, până când a pierdut lupta cu cancerul. În tot acest timp, nu şi-a pierdut umorul şi i-a tachinat pe doctori şi asistente. Era mereu pus pe glume. Nimic nu dezarma mai mult o persoană decât replica lui ”ne vedem mai târziu, aligatorilor” (‘see ya later alligator’).

 

Ne vedem mai târziu!


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn