Google+

Coreea de Nord, sanctionata de Consiliul de Securitate ONU. Decizia este un raspuns administratiei de la Phenian, pentru ultimul si cel mai puternic test nuclear - VIDEO

Coreea de Nord, sanctionata de Consiliul de Securitate ONU. Decizia este un raspuns administratiei de la Phenian, pentru ultimul si cel mai puternic test nuclear - VIDEO
Embed:

Coreea de Nord, sanctionata de Consiliul de Securitate ONU. Decizia a fost luata unanim, noaptea trecuta, si reprezinta un raspuns administratiei de la Phenian, pentru ultimul si cel mai puternic test nuclear. Astfel, sanctiunile prevad interzicerea exportului de textile si restrictionarea livrarilor de hidrocarburi. Aceasta pedeapsa insa este mult mai blanda, decat si-ar fi dorit Statele Unite.

 

Nikki HALEY, AMBASADOR SUA LA ONU: “Astăzi, putem spune că lumea nu va accepta niciodată Coreea de Nord, înarmată nuclear. Consiliul de Securitate ONU declară că dacă Coreea de Nord nu va stopa programul său nuclear, vom acţiona ca să o oprim.“

 

 Reuniti la Consiliul de Securitate ONU, reprezentantii mai multor tari au votat in unanimitate o rezolutie ce contine sanctiuni fata de Phenian. Este vorba despre interzicerea exportului de textile, un domeniu extrem de profitabil pentru Coreea de Nord. Totodata, au fost restrictionate livrarile de hidrocarburi.   

 

Cho TAE-YUL, AMBASADOR COREEA DE SUD LA ONU: “Rezoluţia pe care am adoptat-o conţine cele mai aspre sancţiuni luate faţă Coreea de Nord.” 

 

Chiar si asa, presa straina scrie ca SUA a cerut sanctiuni mult mai dure. Adica embargou petrolier, dar si inghetarea averii din strainatate a liderului nord-coreean. Sanctiunile sunt un raspuns pentru testul nuclear, efectuat de catre Phenian. 

 

Koro BESSHO, AMBASADOR JAPONIA LA ONU: “Este voinţa comunităţii internaţionale să continuăm presiunile maxime asupra Coreei de Nord, astfel încât, ţara să dea dovadă de seriozitate şi să ia măsuri concrete pentru denuclearizare.” 

 

 Ultimul test nuclear, din 3 septembrie, a fost al 6-lea si cel mai puternic al Coreei de Nord. Regimul de la Phenian a declarat ca a testat o bomba cu hidrogen, care poate fi montata pe o racheta intercontinentala. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn