Google+

Coreea de Sud si SUA au dat startul celor mai ample exercitii aeriene comune de pana acum - VIDEO

Coreea de Sud si SUA au dat startul celor mai ample exercitii aeriene comune de pana acum - VIDEO
Embed:

Coreea de Sud si SUA au dat startul celor mai ample exercitii aeriene comune de pana acum, la doar o saptamana dupa ce regimul de la Phenian a anuntat ca a testat o noua racheta balistica intercontinentala care ar putea lovi intreg teritoriul SUA. Americanii au adus in peninsula peste 200 de avioane militare si zeci de mii de soldati. Phenianul a calificat exercitiul drept o provocare totala.


Chiar daca este vorba de exercitii care se desfasoara cu regularitate, editia din acest an difera prin dimensiune si intensitate fata de precedentele, deoarece ar urma exercite o presiune militara la adresa Phenianului, care saptamana trecuta a efectuat un tir cu racheta balistica intercontinentala.

 

In cursul acestor aplicatii, fortele aeriene ale celor doua tari se vor antrena sa intercepteze avioane nord-coreene deasupra Coreei de Sud si sa se infiltreze in spatiul aerian nord-coreean in caz de urgenta pentru a lovi tinte nucleare si balistice, cum ar fi dispozitivul de tractare si lansare TEL.

 

Acest tip de manevre suscita de fiecare data indignarea regimului de la Phenian, care le considera drept o repetitie a invadarii teritoriului sau. Autoritatile de la Seul insa spun altceva.

 

Kim SUNG-DUCK, PURTATOR DE CUVANT, FORTELE AERIENE SUD-COREENE: “Asa cum am spus in presa si anterior este un exercitiu obisnuit pentru a obtine performante militare strategice comune intre cele doua tari.”

 

 Pentru aceste exercitii, SUA au mobilizat sase avioane invizibile F-22 Raptor, nedetectabile de sistemul antiaerian nord-coreean, capabile sa atinga o viteza de 2.756 kilometri pe ora.

 

Este pentru prima data cand la astfel de aplicatii participa simultan sase avioane de acest tip in Peninsula Coreeana, conform agentiei de presa de la Seul. Exercitiul militar se va incheia pe 8 decembrie si se afla la a 8-a editie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn