Ministrul sud-coreean de Externe Kang Kyung-Wha si secretarul de stat american Rex Tillerson au discutat telefonic, vineri, despre adoptarea unor contramasuri împotriva Coreei de Nord, dupa recentul test balistic efectuat de catre regimul de la Phenian, relateaza site-ul agentiei Yon, scrie mediafax.ro.

Publicat:15.09.2017, 05:40

Pe durata conversatiei, care a durat între trei si patru minute, cei doi diplomati au schimbat puncte de vedere cu privire la modalitatea de a reactiona la testul balistic.


Convorbirea telefonica a fost întrerupta din cauza unei conexiuni slabe, întrucât Tillerson se întorcea la Washington dintr-o calatorie la Londra. Cei doi oficiali vor discuta situatia din nou de îndata ce Rex Tillerson va ajunge în SUA.


Coreea de Sud a condamnat puternic recentul test balistic al Coreei de Nord, îndemnând Phenianul sa înceteze provocarile "nechibzuite" si sa se întoarca imediat la masa tratativelor.

"Condamnam cu fermitate înca o noua lansare a rachetelor balistice din partea Coreei de Nord, întrucât este o încalcare clara a rezolutiilor Consiliului de Securitate al ONU si reprezinta, de asemenea, o provocare grava la adresa pacii si a stabilitatii în Peninsula Coreeana si în comunitatea globala. Coreea de Nord ar trebui sa realizeze faptul ca abandonarea dezvoltarii nucleare si a rachetelor balistice reprezinta o modalitate autentica de a-si asigura securitatea si dezvoltarea economica. Sunt îndemnati sa înceteze imediat provocarile nechibzuite si sa vina la masa negocierilor. Vom continua sa facem fata provocarilor din partea Nordului printr-o strânsa coordonare cu comunitatea internationala, bazata pe o alianta ferma cu SUA. Guvernul este pe deplin pregatit si capabil sa raspunda oricarei amenintari din partea Coreei de Nord si vom continua sa consolidam capacitatea noastra de contraatac", se arata într-un comunicat al guvernului de la Seul.

CITESTE MAI DEPARTE PE MEDIAFAX.RO