Google+

Coreea de Sud şi SUA au discutat contramasuri impotriva Coreei de Nord, după recentul test balistic

Ministrul sud-coreean de Externe Kang Kyung-Wha şi secretarul de stat american Rex Tillerson au discutat telefonic, vineri, despre adoptarea unor contramăsuri împotriva Coreei de Nord, după recentul test balistic efectuat de către regimul de la Phenian, relatează site-ul agenţiei Yon, scrie mediafax.ro.

 

Pe durata conversaţiei, care a durat între trei şi patru minute, cei doi diplomaţi au schimbat puncte de vedere cu privire la modalitatea de a reacţiona la testul balistic.


Convorbirea telefonică a fost întreruptă din cauza unei conexiuni slabe, întrucât Tillerson se întorcea la Washington dintr-o călătorie la Londra. Cei doi oficiali vor discuta situaţia din nou de îndată ce Rex Tillerson va ajunge în SUA.


Coreea de Sud a condamnat puternic recentul test balistic al Coreei de Nord, îndemnând Phenianul să înceteze provocările "nechibzuite" şi să se întoarcă imediat la masa tratativelor.

 

"Condamnăm cu fermitate încă o nouă lansare a rachetelor balistice din partea Coreei de Nord, întrucât este o încălcare clară a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU şi reprezintă, de asemenea, o provocare gravă la adresa păcii şi a stabilităţii în Peninsula Coreeană şi în comunitatea globală. Coreea de Nord ar trebui să realizeze faptul că abandonarea dezvoltării nucleare şi a rachetelor balistice reprezintă o modalitate autentică de a-şi asigura securitatea şi dezvoltarea economică. Sunt îndemnaţi să înceteze imediat provocările nechibzuite şi să vină la masa negocierilor. Vom continua să facem faţă provocărilor din partea Nordului printr-o strânsă coordonare cu comunitatea internaţională, bazată pe o alianţă fermă cu SUA. Guvernul este pe deplin pregătit şi capabil să răspundă oricărei ameninţări din partea Coreei de Nord şi vom continua să consolidăm capacitatea noastră de contraatac", se arată într-un comunicat al guvernului de la Seul.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE MEDIAFAX.RO

 


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn