Google+

Credinciosii dintr-o biserica din Indonezia, surprinsi de cutremur in timpul rugaciunii - VIDEO

Cel putin 98 de oameni au murit si alte cateva sute au fost raniti, in urma cutremurului de 7 pe Richter, care a ravasit o insula turistica din arhipelagul Indoneziei, aproape de Bali.

 

În jur de o mie de turişti străini sunt în curs de evacuare. Şi în urmă cu o săptămână, aceeaşi insulă a fost zguduită de un alt seism puternic. Atunci şi-au pierdut viaţa cel puţin 16 persoane.

 

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere montată într-un lăcaş de cult, se vede cum credincioşii fug speriaţi. După câteva clipe, încep să cadă bucăţi din tavan. Scene de panică au fost înregistrare şi în magazine.

 

Epicentrul a fost localizat la zece kilometri adâncime, în apropierea coastei insulei Lombok, o populară destinaţie turistică, datorită plajelor şi traseelor de drumeţie.

 

Turist: Podeaua s-a zgâlţâit puternic şi mi-am dat seama că este cutremur. Le-am strigat copiilor să iasă afară. Ne-am speriat rău!”

 

Turist:Am dormit toată noaptea alături de localnici.”

 

 Femeie:Nu mai avem casa, doar pământul.”

 

 Cel mai mare oraş de aici, Mataram, a fost şi cel mai afectat. Au căzut numeroase clădiri. Multe dintre aceste construcţii au fost ridicate fără respectarea normelor de siguranţă şi cu materiale de slabă calitate. Cutremurul a fost resimţit din plin şi pe insula învecinată, Bali, mult mai populată, unde oamenii au ieşit în stradă, cuprinşi de spaimă.

 

Pacienţii din două spitale au fost evacuaţi. Bolnavii au fost scoşi cu cărucioare, tărgi şi în unele cazuri chiar cu paturile din saloane. Alertă de tsunami, emisă în primele momente, a fost ridicată după câteva ore. Însă mulţi turişti speriaţi se grăbesc să se întoarcă acasă.

 

Plajele din insulele învecinate, Gili, extrem de populare printre amatorii de scufundări, erau pline de oameni care aşteptau bărcile care să-i ducă spre aeroport. Este vorba de o mie de persoane după cum au estimat autorităţile.

 

În Indonezia se produc frecvent cutremure majore şi erupţii vulcanice pentru că tzara este situată pe Cercul de foc al Pacificului, unde se intersectează mai multe plăci tectonice.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn