Criza imigrantilor de la granita cu Mexicul ia amploare. Presedintele Donald Trump a anuntat ca va reduce ajutoarele umanitare pentru tarile din care fug acesti oameni. Totodata, a avertizat ca e gata sa trimita la frontiera cu Mexicul un numar nelimitat de soldati.

Publicat:23.10.2018, 10:37


Donald Trump este hotarat sa blocheze accesul imigrantilor in Statele Unite cu ajutorul armatei si a Garzii Nationale, astfel ca va trimite la granita un numar mare de soldati, scrie presa straina.

Donald TRUMP, PRESEDINTELE STATELOR UNITE: “Este o situatie oribila si sunt mai mult de cinci mii de oameni, pe care trebuie sa-i oprim la granita.”

 Liderul american a mai declarat ca Statele Unite isi vor reduce ajutoarele umanitare acordate pentru Honduras, Guatemala si El Salvador, acuzandu-le ca nu au putut sa-si impiedice locuitorii sa-si paraseasca tara si sa intre in mod ilegal in SUA. Un reprezentant al ONU a declarat ca peste sapte mii de oameni se indreapta spre America.

Dupa a doua noapte petrecuta la granita cu Mexic, mii de oameni urmau sa-si reia ieri marsul catre SUA, insa au fost impiedicati de autoritatile americane. Caravana a pornit cu mai mult de o saptamana in urma din nordul Hondurasului. Oamenii fug de mizeria si de violentele din tara lor, unde doua treimi din populatie traieste sub pragul saraciei, iar bandele criminale fac legea.