Divortul sotilor Pitt-Jolie risca sa naruie sperantele croatilor de a-l avea pe actor drept investitor si, implicit, agent de publicitate.

Publicat:28.09.2016, 08:03

Actorul a vizitat Croatia la inceputul lunii, la invitatia unor oameni de afaceri care vor sa construiasca o statiune.

Si se gandea sa se alature proiectului ecologic, dar despartirea de Angelina si problemele legate de custodia copiilor i-ar putea schimba planurile.

Brad Pitt, un iubitor al coastei dalmate, a vizitat la inceputul lunii orasul croat Sibenik, unde apele albastre ale Marii Adriatice se impletesc cu paduri verzi precum smaraldul.

Sibenik se afla pe peninsula Zablace, vizitata de mii de turisti in fiecare an, dar, pana de curand, inaccesibila investitorilor. O decizie a autoritatilor locale a schimbat situatia, iar bucati de teren cu iesire la mare au fost vandute. Un fond de investitii din Elvetia vrea sa investeasca un miliard si jumatate de dolari intr-o statiune prietenoasa cu mediul.

Zeljko Buric, primarul orasului Sibenik: "Vizita lui a fost un important factor de publicitate pentru acest loc, pentru frumusetea naturala de aici. In plus, le-a trimis un mesaj investitorilor straini ca pot investi aici intr-o meniera legala, ordonata."

Actorul a fost invitat in Croatia de un investitor care locuieste aproape de domeniul Miraval al lui Brad Pitt, din Franta.

Jean Paul Uldry, investitor: "Pe domnul Pitt il cunosc personal. Stiu ca este pasionat de arhitectura si de design, iar acesta este motivul pentru care l-am invitat aici, sa afle mai multe despre acest proiect atipic. I-a placut foarte mult regiunea, dar deocamdata nu a luat o hotarare legata de o potentiala investitie."

Un arhitect de renume se ocupa de proiect. Noua statiune va avea aspectul unei asezari medievale, dar cu toate facilitatile lumii moderne.

Nikola Basic, arhitect: "Vrem sa ridicam un mic oras, gandit pentru o comunitate de cinci mii de oameni. Un oras in care fiecare il cunoaste pe celalalt, toata lumea se saluta, isi impart in armonie spatiul comun."

Brad Pitt este un cunoscut admirator al frumusetilor naturale din Croatia si a vizitat tara in mai multe randuri impreuna cu fosta partenera, Angelina Jolie, si cei sase copii ai lor.