Povestea barbatului din Timis, Romania care a gasit 95.000 de euro, intr-un dulap, luat la mana a doua a ajuns si in presa internationala.

Publicat:14.11.2018, 13:49Presa straina a preluat cazul barbatului din Timis iar gestul sau a fost laudat de comentatori. ”Un român a returnat 100.000 de dolari gasiti într-un dulap cumparat la mâna a doua” a scris a scris The Associated Press

Pentru ca a fost corect, cumparatorul a fost rasplatit cu 10% din suma, 9.500 de euro. Potrivit legii, orice bun strain însusit fara drept este considerat fapta penala.

Speriat, dar mai ales extrem de cinstit, cumparatorul l-a sunat pe fostul proprietar, caruia tatal mort de curând, îi lasase mostenire aceasta suma. “Am luat cutia, era înfasurata cu elastic si am mers asa, am desfacut-o si am început sa îi numar.”

Samuel, care locuieste în satul Bichigi din Timis, a comandat online acest dulap de la un barbat din Arad. A pornit apoi la drum. La destinatie doar s-a asigurat ca mobila este în stare buna, usile functioneaza si a plecat. Ajuns acasa, a început sa stearga praful si a descoperit pe un raft, în spatele unei usi, cutia metalica.

“Am vazut asa bani frumos colorati, asa cum sunt euro. Am început sa îi numar, marea mirare a fost ca erau multi. 95 de mii de euro, totusi o fost un pic stres pentru noi”, povesteste Samuel.

“Pe moment am crezut ca nu e real. Niciun moment nu ne-am gândit sa îi retinem, stiam ca nu sunt banii nostri, nu ne apartin si nu poti sa te bucuri de ce nu e al tau, nu l-ai muncit”; spune sotia barbatului.

Samuel l-a contactat pe barbatul de la care a cumparat dulapul, însa nici acesta nu stia nimic despre cei 95 de mii de euro. În cele din urma, cazul a fost deslusit: banii au fost lasati mostenire.

“Am aflat ca mobila era a tatalui care a decedat cu doua saptamâni în urma, a facut infarct. Mi-a multumit ca l-am ajutat ca i-am restituit banii, mi-a restituit si mie o suma de bani.”