Miliardarul Elon Musk va concedia 9% din angajatii Tesla, pe fondul sporirii presiunilor din partea investitorilor pentru a deveni profitabila si a-si reduce costurile, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

Publicat:14.06.2018, 05:01
Este cel mai mare val de concedieri din istoria de 15 ani a Tesla si vine într-un moment în care compania încearca sa-si îndeplineasca tintele de productie pentru sedanul Model 3.
Anul trecut, Tesla avea 37.543 de angajati, de peste 12 ori mai multi decât în urma cu cinci ani. În mai, Musk i-a informat pe angajati ca firma va trece printr-un proces de reorganizare pentru a rezolva problemele legate de productie, dupa plecarea unor specialisti importanti, si recentele accidente în care au fost implicate automobilele sale electrice.
Succesul Model 3, care ar urma sa aiba o autonomie de pâna la 220 de mile (350 de kilometri) la o singura încarcare si un pret de pornire de 35.000 de dolari, mai putin de jumatate fata de precedentele modele, este considerat un factor crucial pentru ca Tesla sa devina în sfârsit o companie profitabila. Însa, întârzierile de productie au încetinit numarul de automobile livrate clientilor, ceea ce înseamna ca vânzarile Model 3 nu au avut practic niciun efect asupra rezultatelor contabile ale Tesla.
Elon Musk a sris pe Twitter: "Reorganizarea Tesla este în desfasurare, este un proces dificil, dar necesar".
La Bursa de la New York, actiunile Tesla au urcat marti cu 3,2%, la 342,81 dolari. Anul acesta, titlurile au înregistrat un avans de aproximativ 10%.