Google+

Decizie finala in cazul operatoarei video filmata in 2015 in timp ce lovea migranti - VIDEO

Curtea Suprema a Ungariei (Kuria) a achitat-o marti pe operatoarea video filmata in timp ce lovea si punea piedica unor migranti care fugeau de politie in septembrie 2015, la granita cu Serbia, transmite MTI, conform Agerpres.

 

În înregistrarea video, Petra Laszlo, angajată a postului online N1TV, apare, cu camera pe umăr, punând piedică unui bărbat care fugea cu un copil în braţe şi, într-un incident separat, lovind cu piciorul o fetiţă.

 

Incidentele au avut loc la Roszke, lângă frontiera cu Serbia, în sudul Ungariei, când sute de migranţi au forţat un cordon al poliţiei.

 

Anul trecut, un tribunal din Szeged a găsit-o vinovată pe Petra Laszlo, condamnând-o la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru comportament împotriva ordinii publice.

 

Marţi, Curtea Supremă a Ungariei a notat, într-un comunicat, că operatoarea acoperea jurnalistic situaţia migraţiei ilegale în apropierea graniţei cu Serbia şi a lovit doi migranţi care fugeau de poliţişti şi a încercat să lovească un al treilea.

 

 

Curtea Supremă a decis că tribunele de primă şi de a doua instanţă care au pronunţat verdictele au încălcat regulile de drept penal în privinţa obiectului material al infracţiunii atunci când au considerat-o pe inculpată vinovată şi au condamnat-o la trei ani de închisoare cu suspendare.

 

Curtea Supremă a decis că faptele inculpatei nu au constituit comportament antisocial şi, prin urmare, nu puteau fi considerate comportament împotriva ordinii publice.

 

În acelaşi timp, Kuria a descris faptele operatoarei drept contrare legii şi ‘dezaprobabile din punct de vedere moral’, constituind comportament turbulent, care echivalează cu un delict.

 

Curtea Supremă a decis totuşi să închidă cazul, dat fiind că această din urmă faptă s-a prescris.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn