Google+

Din ce cauza s-a produs explozia din Italia. Experienta traumatizanta pentru un roman stabilit in Italia

Experienta traumatizanta pentru un roman stabilit in Italia. TIR-ul pe care il conducea a fost cuprins de foc in urma exploziei devastatoare de la Bologna.

 

Din fericire, omul a apucat să sară la timp din cabină. Printre cei 145 de răniţi în teribilul accident urmat de multiple deflagraţii se numără încă doi conaţionali: unul a suferit răni uşoare, celălalt este în stare stabilă la spital. Şoferul cisternei care a provocat dezastrul a murit pe loc. Între timp, au apărut noi filmări înfricoşătoare.

 

O cameră de supraveghere a poliţiei a surprins coliziunea care a antrenat teribilul accident de pe autostrada suspendată situată la nord de Bologna. O cisternă încărcată cu gaz lichefiat a lovit din spate platforma care transporta maşini şi era oprită într-o coloană de vehicule.

 

Nu se ştie deocamdată de ce şoferul cisternei nu a oprit la timp. Impactul a fost urmat de o primă explozie puternică.

După câteva secunde, a urmat o deflagraţie mult mai violentă, cu flăcări de zeci de metri şi o coloană imensă de fum. Cerul s-a înnegurat ca în toiul nopţii.

 

Unul dintre TIR-urile staţionate în coloana de maşini din faţa vehiculelor ciocnite avea la volan un român. Bărbatul îşi datorează viaţa reflexelor excelente, care l-au făcut să sară imediat din cabină. A suferit doar leziuni minore, fiind externat după doar câteva ore.

 

Exploziile au fost imortalizate din diverse unghiuri, atât de camerele de supraveghere de pe autostradă, cât şi de mai mulţi automobilişti aflaţi în trafic. Au urmat momente de haos. Speriaţi, supravieţuitorii nu ştiau ce să facă mai întâi: să fugă cât mai departe ori să sară în ajutorul semenilor răniţi.

 

Giuseppe Romano, Director of Emergencies, Italian Firefighters: ”Explozia a degajat o undă de căldură foarte puternică. A topit tâmplăria unor case, dar şi mobilierul din plastic de prin curţi şi terase. Totul din cauza suflului de căldură provocat de mingea de foc gigantică.

 

Odată stins uriaşul incendiu, zona arată ca după bombardament. Forţa exploziilor a dezintegrat pur şi simplu o porţiune a autostrăzii suspendate. Traficul a fost redeschis parţial abia marţi dimineaţă.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn