Google+

Doi brazilieni, retinuti pe Aeroportul Otopeni din Romania. Cata cocaina aveau in stomac

Doi cetateni brazilieni au fost retinuţi de procurorii romani DIICOT pentru trafic de droguri de mare risc.Comunicatul DIICOT:

 

 La data de 13.11.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor: RODRIGUES GOMES VERICE, în vârstă de 41 de ani şi LOURENCO DA SILVA WESLLEY, în vârstă de 19 ani, cetăţeni brazilieni, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

 

În fapt, data de 10.11.2017, ora 15.10, la PTF-Aeroport Henri Coanda, s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din Sao Paolo, Brazilia - Zurich, Elveţia (tranzit) - Bucureşti, inculpaţii Rodrigues Gomes Verice şi Lourenco Da Silva Weslley împreună cu o altă persoană de sex feminin.

 

Cu ocazia efectuarii formalităţilor de frontieră,existând suspiciuni că aceştia transportă substanţe interzise, persoanele în cauză au fost supuse unui control cu raze X, ocazie cu care au rezultat indicii că inculpaţii deţin în corp, în cavitatea stomacală, substanţe stupefiante.

 

Prin ordonanţa din data de 10.11.2017 a DIICOT-Structura Centrală s-a dispus examinarea fizică, inclusiv investigaţii şi măsuri medicale pentru a se elimina substanţele sau obiectele străine despre care existau indicii că ar conţine droguri din corpul inculpaţilor Rodrigues Gomes Verice şi Lourenco Da Silva Weslley.

 

La data de 10.11.2017, la sediul acestei direcţii, în momentul în care a fost prezentă pentru exprimarea acordului în vederea examinării fizice, inculpata Rodrigues Gomes Verice a eliminat 15 (cincisprezece) caşete de culoare albă, iar ulterior,la sediul Spitalului de Urgenţă Floreasca, a eliminat ultima parte din obiectele deţinute în corp, respectiv 114 (unasutăpaisprezece) caşete , cantitatea totală fiind de 1.537 grame de cocaină.

 

De asemenea, data de 10.11.2017 până la data de 12.11.2017, la sediul Spitalului de Urgenţă Floreasca, inculpatul Lourenco Da Silva Weslley a eliminat la rândul său obiectele deţinute în corp, respectiv 43 (patruzecişitrei) caşete de culoare albă, în cantitate totală de 426,4 grame cocaină.

 

În urma cercetărilor efecuate în cauză s-a constatat că inculpaţii urmau să transporte drogurile aflate în corp în Istanbul, Turcia, transportul urmând a se efectua cu autocarul.

 

În cursul zilei de astăzi inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu popunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

 

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov.

 

Acţiunea s-a desfăşurat în colaborarea cu poliţişti de frontieră din cadrul I.G.P.F- Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopeni şi ai Biroului Vamal Otopeni-Călători.

 

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.


Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn