Este zi de doliu maine in toata Italia, dupa prabusirea podului de langa Genova. 38 de morti indica ultimul bilant, care continua sa fie modificat pe masura ce sunt centralizate informatiile. Pentru a treia noapte la rand, echipe de salvare au cercetat ruinele, iar sute de oameni, care locuiau in blocurile din apropierea podului au fost evacuati, de teama ca ceea ce a mai ramas din el s-ar putea prabusi.

Publicat:17.08.2018, 05:33

Guvernul italian a declarat zi de doliu national maine in memoria celor care au murit in tragedia de la Genova. Francesco Cozzi, seful procuraturii genoveze, a declarat ieri ca in urma prabusirii podului Morandi mai sunt inca date disparute in jur de 10-20 de persoane. Potrivit lui aceste informatii au fost furnizate de rudele celor disparuti si a numarului de vehicule despre care se crede ca s-ar fi aflat pe pod marti in momentul producerii accidentului. 

Emmanuelle GISSE, COMANDANTUL BRIGADEI DE POMPIERI:Acum noi taiem lespezile mari, le mutam, apoi trimitem cainii de cautare si daca sunt semne pozitive noi trimitem echipele de cercetare.”

 Echipele de salvare au cercetat ruinele pentru a treia noapte la rand. Orasul e in stare de soc mai ales ca aproape fiecare genovez a trecut pe pod iar acum putea fi una dintre victime. 

Sute de oameni care locuiau in apropierea podului au fost evacutati pentru a evita o alta prabusire a ceea ce a mai ramas din viaduct. Ieri li s-a permis sa intre pe rand in case pentru a-si recupera lucrurile. 

Maroco BUCCI, PRIMARUL ORASULUI GENOVA:Casele care se afla sub pod sunt in pericol. Nimeni nu vrea sa punem oamenii in pericol. Acesti oameni vor primi case noi.”

 La momentul constructiei podul a fost considerat inovator. Insa tot mai multi specialisti considerau ca trebuia refacut complet. Ministerul Transporturilor a deschis o ancheta vizand cel mai mare operator de taxare rutiera din tara, in gestiunea caruia se afla si podul. O sectiune a viaductului Morandi de pe autostrada A10 din Italia a cedat marti in timpul pranzului cand traficul era intens.

Zeci de vehicule au cazut 50 de metri in golul creat, iar Autostrada a intrat in focul criticilor politice. Lansand ancheta joi seara, Ministerul Transporturilor a spus ca i-a dat societatii 15 zile pentru a arata ca si-a indeplinit toate obligatiile contractuale, adaugand ca doreste ca aceasta sa reconstruiasca podul pe cheltuiala proprie. Conform conditiilor concesiunii, Autostrade poate fi amendata cu maxim 150 de milioane de euro.