Google+

Donald Trump afirma ca probabil se va intalni in luna noiembrie cu Vladimir Putin

Presedintele SUA, Donald Trump, a declarat marti ca probabil se va intalni luna viitoare cu omologul sau rus, Vladimir Putin, atunci cand cei doi lideri vor fi la Paris cu ocazia pentru ceremoniile prilejuite de aniversarea a o suta de ani de la incheierea Primului Razboi Mondial, potrivit Mediafax.

 

Liderul american a făcut această declaraţie după ce preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a transmis marţi, la întâlnirea cu John Bolton, consilier prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională, că ar vrea o nouă întâlnire cu omologul său din SUA, Donald Trump, sugerând că întrevederea ar putea avea loc în noiembrie, la Paris.

 

John Bolton a apreciat că Donald Trump va accepta oferta. După discuţiile între Putin şi Bolton, oficiali americani şi ruşi au comunicat că s-a ajuns la o înţelegere preliminară privind o întrevedere între cei doi lideri pe date de 11 noiembrie, urmând ca detaliile să fie stabilite ulterior.

 

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei, a anunţat în urmă cu câteva luni că intenţionează să invite liderii ţărilor care au luptat în Primul Război Mondial la ceremoniile de la Paris. O serie de lideri din întreaga lume şi-au confirmat deja prezenţa, inclusiv Putin şi Trump.

 

Pe data de 11 noiembrie 1918 s-a semnat armistiţiul dintre Antanta şi Germania, în pădurea de la Compiègne, acordul punând capăt Primului Război Mondial.


Sursa: Hotnews.ro
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din International
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn